Saçlarımız baş derisinde kökleri bulunan kıllardır. Kıl köklerinden salgılanan maddeler yağ içermektedir. Bu yağın fazlası saç köklerini tıkamakla beraber bakımsız ve istenmeyen bir görüntü oluşturmaktadır. Sağlıklı saçlara sahip olmak için saçlar düzenli olarak uygun bir şampuanla yıkanmalıdır.

 Saçlar yıkanırken çok sıcak su tercih edilmemelidir. Sıcak su saç derinize hasar verebilir. Mümkünse ılık veya soğuk su tercih edilmelidir. Şampuan seçimi de saç tipinize göre olmalıdır. Alerjen içeriklerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Bunun yanında saçların tozdan ve kirden uzaklaştırılması için taranması gerekmektedir. Saçlarınızı tararken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. İşte bunlardan bazıları:

 Tarak Seçimi

 Tarak seçmek saç tipine, şekline bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Plastik taraklar, tahta taraklar, kalın dişliler, ince dişliler olmak üzere birçok tarak çeşidi mevcuttur. Kendinize uygun olanı belirlemek için öncelikle saç tipinize karar vermenizde fayda var. Plastik taraklar saçları daha fazla elektriklendiği ve kırdığı için tercih edilmemelidir. Saçlarınız kıvırcık veya dalgalıysa kalın dişli, düz ise daha ince dişli taraklar tercih edebilirsiniz.

Different Hair Brushes1

Saçlar Nasıl Fırçalanmalı?

 Saçlarınızı fırçalamadan önce -özellikle saçlarınız ince telliyse- saçlarınızı açmak için bir ürün kullanabilirsiniz. Argan yağı, badem yağı en çok kullanılan yağlardan sadece birkaçıdır. Saç taramak için üretilmiş özel spreyleri de tercih edebilirsiniz. Saçlarınızı yumuşattıktan sonra taramaya mutlaka uçlardan başlamalısınız. Nazik bir şekilde uçlarını taradıktan sonra dipten uca tarayabilirsiniz. Saçlarınızı hırpalamadan taramaya özen göstermelisiniz. Saçlarınızı taradıktan sonra eğer ıslakken taradıysanız kurulamak için de dikkat etmeniz gereken noktalar mevcut.

Istock 480320247 6622

 Saç Nasıl Kurutulur?

Saçta uzun süre şampuan kokması için ne yapılır? Saçta uzun süre şampuan kokması için ne yapılır?

 Saçlarınızı doğru bir şekilde kurutmak en az yıkamak ve taramak kadar önemlidir. Saçlarınızı doğru kurutmazsanız zamanla canlılığının ve parlaklığının azaldığına şahit olacaksınız. Özellikle bir kadın için mat ve cansız saçlar asla tercih edilmeyecek görüntüdür. Öncelikle fön ile kurutacaksanız yüksek ısılardan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Yüksek ısı saçlarınızın matlaşmasına ve kurumasına sebep olur. Fönünüzü orta ayarda kullanmak sizin için daha iyi olacaktır. Daha da iyisi saçlarınızı ısı kullanmadan kurutmaktır. Kendi halinde kurumaya bırakmak en sağlıklı tercihtir fakat kış aylarında bunu yapmak pek mümkün olmuyor. Havlular da saçınızın ihtiyacı olan nemi emdiğinden yeterince sağlıklı olmayabiliyor. Bu sebeple size önerimiz pamuklu bir tişört ile saçınızın fazla ıslaklığını almanızdır.

Saglikli Sac Icin Fircalamak1

Editör: Burak Özer