Makyaj Kontür Nedir

Makyaj, birçok kadın için günlük hayatım vazgeçilmezlerindendir. Makyaj ile yüzü gölgelendirmek ve istediğiniz kısımları öne çıkarmak mümkündür. Bu işleme kontur adı verilir. Ten renginden birkaç ton koyu ve açık ürünler kullanılarak yapılır.

 Kontur Makyajı İçin Gerekli Malzemeler

 Kontur için fondöten, kapatıcı, bronzer ve aydınlatıcı kullanılabilir. Kullanılan üründen ziyade ürünlerin tonu ve ürün formlarının birbirine benzemesi önemlidir. Yani bir ürün likit formlu diğer ürün pudramsı olduğunda ortaya çok düzgün ve pürüzsüz bir görünüm çıkmayabilir. Ve son olarak bir makyaj fırçasına veya makyaj süngerine ihtiyacınız var.

 Kontur Makyajı Nasıl Yapılır?

 Öncelikle yüzünüzün temiz olduğundan emin olun. Sonrasında pul pul bir görünüm olmaması için yüzünüze nemlendirici uygulayın. Makyaj bazınız varsa kullanın. Yüzünüzde kusur olduğunu düşünüyorsanız konture başlamadan önce fondöten ve kapatıcı ile kusurlarınızı kapatın.

Bana Yakışan Saç Modelini Nasıl Bulurum? Bana Yakışan Saç Modelini Nasıl Bulurum?

 İsteğinize göre yüzünüzün gölgelendirmek ve ortaya çıkarmak istediğiniz kısımlarına karar verin. Koyu tonda olan ürünü gölgelendirmek isteğiniz kısımlara uygulayın. Elmacık kemiklerinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız elmacık kemiklerinin altına uygulayın.

 Burnunuzu daha ince göstermek için burun her iki kenarı uygulayın. Alnınızın daha dar görünmesi için ise saç diplerine yakın kısımlara uygulayın. Çene kemiğinin altına ve yan kısımlarına uyguladığınızda ise çenenizi daha sivri gösterebileceksiniz.

 Açık tonda olan ürünü daha ön plana çıkarmak ve aydınlık göstermek istediğiniz kısımlara uygulamalısınız. Elmacık kemiğinin üst kısmına, burun üst kısmı ve uç tarafına, alnın ortalarına, kaşların alt kısımlarına ve dudak üstüne uygulayabilirsiniz. Uygulamayı bitirdiğinizde ürünleri makyaj süngeri ya da makyaj fırçası ile iyice dağıtmalısınız.

Yüz kontürü nasıl yapılır? - Güzellik Haberleri

 Kontur Makyajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Doğal bir görünüm için ürünleri cilt tonunuzdan yaklaşık iki ton kadar açık ve koyu olacak şekilde seçmelisiniz.

 Konturün kalıcı olması için sonrasında transparan pudra veya makyaj sabitleyici sprey kullanmanız iyi olacaktır.

 Kontur makyajı sonrası istediğiniz sonuçları alabilmek için yüzünüzü iyi tanımanız gerçekten çok önemlidir. Bilmiyorsanız yüz şeklinizi öğrenmelisiniz.

 Son olarak kontur makyajınızın iyi olabilmesi için tecrübe çok önemlidir. İlk denemenizde yeterince iyi yapamamış olabilirsiniz. Denemeye devam ettikçe aradaki farkı siz de göreceksiniz.

Editör: EMRE YILMAZ