Makyaj Nasıl Kolay Temizlenir? Makyaj Nasıl Kolay Temizlenir?

Saç Nasıl Şampuan Kokar

Kadın ve erkeklerin vücudundaki en önemli bölgelerinden biri hiç şüphesiz ki saçlarıdır. Saç sağlığı, hem görünüm hem de psikolojik olarak kişiyi çok fazla etkilemektedir. Bu yüzden saçlarının sağlığını ve görünümünü korumak için kişinin ekstra bir çaba harcaması gerekmektedir. Saç şampuan ve kremi üzerine çok büyük bir sektör oluşmuştur. Her saç tipine, rengine yani boya kullanıp kullanılmaması üzerine, boyutuna göre şampuan ve kremler değişmektedir.

 Saç Sağlığını Korumak İçin Hangi Ürünler Tercih Edilmelidir?

 Genelleme üzerinden konuşulması gerektiğinde toplumca kabul gören bazı aşamalar mevcuttur. Öncelikle kişi saçının yapısına göre duş öncesi bakım yağları, kremleri kullanarak belirtilen süreler boyunca saçında bekleterek saçına güç kazandırmaya başlayabilir. Bu aşamayı kişi yine saç sağlığı için her gün tekrarlayamaz ne yazık ki. İkinci aşama olarak kabul gören adım ise duşta kullanılan şampuandır. Örneğin kişi saçını nemsiz ve sert hissediyorsa şampuanının içinde nem sağlayacak maddeler bulunmalıdır ya da saçını fazla yağ üretimine yönelmiş gören kişi buna karşı maddeler bulunan şampuanları tercih etmelidir.

 Üçüncü aşama olarak şampuan sonrası kullanılan saç kremleri gelir. Saç kremleri, saçın hem kolay açılmasını hem de parlaklık sağlaması açısından önem teşkil eder. Bir sonraki aşama ise duştan çıktıktan sonra nemli saça uygulanan krem işlemidir. Son aşama olarak ise kurutulan saça uygulanan yağlar uygun olan seçildiği taktirde saçı yağlandırmadan beslemiş olur. Bu aşamalar içinde neredeyse herkesin kullandığı ve önem teşkil eden ise şampuan aşamasıdır.

 Şampuan Saça Nasıl Uygulanır?

 Saça birebir temas ile uygulanan şampuan saç tipine göre kişinin tercihine kalmıştır. Şampuanı bu kadar önemli kabul ettiren bir diğer sebep ise kadın için saçta bıraktığı kokudur. Her markanın veya ürünün neredeyse farklı kokuları mevcuttur.

 Saç Nasıl Şampuan Kokar?

 Seçim kişi tercihlerine göre değişim gösterse de saçta kokunun daha fazla kalması için kadınların başvurduğu bazı püf noktalar vardır. Örneğin uzu saçlı kadınların saçları ıslakken toplayıp, kullanım öncesi saçını açması bunlardan biridir. Bunun yanında kısa saçlı kadınlar özel olarak üretilen kafalarına saçları ıslak haldeyken boneleri takar.

Editör: EMRE YILMAZ