Makyaj Nasıl Kalıcı Olur

Yüzünüze uyguladığınız makyajın daha kalıcı olmasını ister misiniz? Gündelik ya da özel zamanlarda yaptığınız makyajın kısa sürede bozulmasını ya da etkisinin azalmasını istemiyorsanız bu öneriler tam size göre! İşte, uyguladığınız makyajın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayacak bazı öneri ve ürünler…

Makyaj Bazı Nedir Niçin Kullanılır? Makyaj Bazı Nedir Niçin Kullanılır?

 Makyaj Bazı

 Teninize fondöten sürmeden önce cildinize uygun olan bir makyaj bazını uygulayarak ten makyajınızın kalıcılığını arttırabilirsiniz. Ayrıca bu sayede cildiniz daha pürüzsüz ve genç bir görünüm kazanmış olur. Özellikle yaz aylarında sıcağın etkisiyle bozulabilen makyaj için oldukça kurtarıcı bir çözüm olabilir.

 Transparan Pudra

 Yaptığınız makyajın üzerine istediğiniz formdaki transparan pudrayı uygulayarak makyajınıza üç kata kadar dayanıklılık sağlayabilirsiniz. Transparan pudralar sıkılaştırılmış veya toz formunda bulunabilir. Transparan pudralar en sık kullanılan makyaj sabitleyicilerinden biridir.

 Dudak Kalemi

 Dudak kalemi sadece dudağa şekil verme amacıyla değil dudak makyajının kalıcı olması için de kullanılabilir. Dudak kalemi, rengine uygun bir ruj ile kullanıldığında daha kalıcı olduğunu görebilirsiniz. Ruj seçiminde de daha kalıcı olanları tercih ederek makyajınızın etkisini arttırabilirsiniz.

Kalıcı Makyaj - Kaş Kontürü - Microblading (Püf Noktaları) | Cherry

 Suya Dayanıklı Eyeliner ve Maskara

 Kadın için en önemli makyaj malzemelerinden biri olan eyeliner ve maskara için uygun ürünü edinmekte fayda var. Tercih edeceğiniz suya dayanaklı bir eyeliner ile daha etkili bakışlara uzun saatler sahip olabilirsiniz. Suya dayanıklılığı sayesinde göz kapaklarında birikme yapmaz tıpkı yeni uygulanmış gibi görünüm sunar. Aynı şekilde edineceğiniz suya dayanıklı bir maskara ile kirpiklerinizi belirginleştirerek yine gün boyu etkili bakışlara sahip olabilirsiniz.

3 IN 1 Suya Dayanıklı Maskara & Kalem & Eyeliner Seti – Sosyetikavm

 Nemli Bir Cilt

 Cildin ihtiyacı olan nemi kazandırmamak beraberinde kuruluk gibi bazı cilt problemlerine neden olabilir. Kuruluk ise yapılan makyajın kalıcılığını azaltabilen etkenlerden biri sayılabilir. Bu durumda cilt tipinize uygun olan bir nemlendiriciyi düzenli bir şekilde kullanarak cildinizi her zaman makyaja hazır halde tutabilirsiniz.

 Temiz Bir Cilt

 Bir makyajın kusursuz ve kalıcı olmasını sağlayan önemli faktörlerden biri de siyah noktalardan ve ölü derilerden arındırılmış bir cilt olabilir. Yeterli temizliği yapılmamış cilt pek çok cilt problemlerini beraberinde getirdiği için yapılan makyaj da kusurlu görünmekle kalmaz kalıcı olmasını da zorlaştırır. Bu nedenle cilt tipinize uygun temizleyiciler edinerek rutin bakımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: EMRE YILMAZ