Makyajı temizlemenin pek çok farklı yolu vardır fakat çoğunda makyaj yalnızca yüzeysel olarak çıkartılır ve derinlemesine temizlik sağlanamaz. Piyasada makyaj temizliğine dair envai çeşit ürün bulunmaktadır.

 Makyaj temizleme pedleri, temizleme mendilleri, temizleyici micellar sular, süt formunda temizleyiciler, jel formunda temizleyiciler… Her ne kadar ıslak mendillerle makyajı temizlemek kolay gözükse de cilt bariyerine zarar verebilecek alkol gibi bileşenleri içermesi nedeniyle ve ciltte mikro çizikler oluşturma ihtimali dolayısıyla cilde uzun vadede zarar vermektedir. Bu konuda bilinçli olan bazı tüketiciler yine kolaylık sağlaması amacıyla makyaj temizleme pedleri ve mendillerine yönelirler fakat onlar da makyajın arındırılması konusunda yetersizdir.

Image 12961

 Makyajı Derinlemesine Arındırmanın Yollarından Biri Olarak: Çift Aşamalı Temizlik

Saçta uzun süre şampuan kokması için ne yapılır? Saçta uzun süre şampuan kokması için ne yapılır?

 Kore cilt bakım rutinlerinin hayatımıza girmesi ile pek çok kadın için akşam cilt bakım rutinlerinin olmazsa olmazı haline geldi. Kimyadaki yağ yağı çözer mantığını baz alarak kullanılan yağ bazlı temizleyiciler gözeneklere derinlemesine nüfuz ederler. Ardından su bazlı jel formundaki temizleyiciler ile bir kez daha cilt yıkanarak yağ bazlı temizleyicinin kalıntılarının kalmamasını sağlamayı hedefleyen bu rutin, diğer temizleme yöntemlerinin pek çoğundan daha etkili ve uzun vadede ciltte sebum oluşumunu engelleyen bir rutindir.

Hizli Makyaj Temizleme Yontemi 67453 311220151428161

 Peki, Çift Aşamalı Temizliğe Vaktimiz Yoksa...

 İş hayatı, gündelik sorumluluklar, çocuk bakımı gibi sebepler dolayısıyla bu rutinin uygulaması için yeterli vakit bulamamak da doğaldır. Çünkü bu tip temizleme ürünleri cildi nazikçe en az 3-5 dakika ovalamayı gerektirir ve iki aşamada bu yorucu yahut uzun olabilmektedir.

Makyaj Temizleme 1200X6751

 Daha Hızlı Ve Kolay Şekilde Makyaj Ciltten Nasıl Arındırılır?

 İşte bu noktada hem cildin temizliğinden ödün vermemek hem de vakit kaybetmek istemeyen insanlarca, çift aşamalı temizliğin daha kolay ve hızlı uygulanabilir bir yöntemi geliştirilmiştir. Buna göre, öncelikle micellar su adıyla da temin edebileceğiniz makyaj temizleme sularını bir makyaj temizleme pamuğu yardımıyla ciltten arındırdıktan sonra su bazlı bir temizleyiciyle ikinci adımı uygulayarak rutini tamamlamak mümkündür. Böylelikle gözle görülmeyen makyaj kalıntıları kalmadığı gibi çift aşamalı temizliğin pratik bir versiyonunu rutininize eklemiş olursunuz. Dermatologlarca içeriklerin vegan olması tavsiye edilmektedir.

Editör: Burak Özer