Kadınlar genellikle saçlarıyla ilgilenmekten ve ona şekil vermekten hoşlanırlar. Okula, iş yerine, davete giderken hafif yapılan makyajı bakımlı bir saç zenginleştirebilir. Kadınların vazgeçilmezi olan uzun, kısa, dalgalı, düz ya da kıvırcık olan saçları için çeşitli saç modelleri vardır. Kadın kuaförüne giderek saçınızı boyatabilir ve bakım yaptırabilirsiniz.

 Artan kuaför fiyatlarından dolayı artık çoğu kadın evde saçlarına şekil veriyor, boyuyor ve bakımını kendi yapıyor. En çok merak edilen evde tek başına yapılabilecek saç modellerinden birisi fiyonk saç modelidir. Fiyonk saç modeli yapımı oldukça basittir.

Fiyonklu Saç Modeli 21

Makyaj Nasıl Kalıcı Olur? Makyaj Nasıl Kalıcı Olur?

 Evde Fiyonk Saç Yapımı

 Saç modellerinden yapımı oldukça kolay olan fiyonk saç modeli için öncelikle saç düzgün şekilde arkaya doğru taranmalıdır. Sonrasında elinize iki tane lastik toka alarak saçınızı arkadan toplamalısınız. Bu aşamada saçınızın ön tarafından iki tutam saç bırakmak doğal bir görünüş sağlayabilir.

 Arkadan toplanan saçı sıkıca topuz haline getirirken bir tutam saçı yana doğru çekilmelidir. Ardından yeni bir lastik tokayla simetrik olacak şekilde toplanan saça aynı işlem uygulanmalıdır. Böylece fiyonk saç modeli tamamlanmış olacaktır.

82129C6D B28E 4098 B661 64E7F3E4D77C1

 Örgülü Fiyonk Saç Nasıl Yapılır?

 En çok merak edilen saç modellerinden örgülü fiyonk saç modelinin yapılışı için örmek istediğiniz saç adeti kadar saç lastiğini yanınızda bulundurmalısınız. Örgülü fiyonk saç için saçların hafif nemli olması gerekmektedir. Bu yüzden saçınızı sprey yardımıyla ıslatabilir ya da saçınızı yıkayarak biraz kurumasını bekleyebilirsiniz.

 Nemlenen saçtan sonra, yapılacak örgüye dilediğiniz kalınlığa göre bir tutam saç alarak üçe ayırıp örmelisiniz. İstediğiniz adette örgüyü tamamladıktan sonra örgülerle birlikte saçınızı arkada lastik tokayla sağlamlaştırıp toplayınız. Simetrik olarak fiyonk haline getirdiğinizde işlemi bitirmiş olacaksınız.

Fiyonk 2250X15001

 Saç Lastiği Olmadan Saça Fiyonk Yapılır mı?

 Çok sevilen ve sıradan olmayan fiyonk saç modeli için en önemli malzemeler saç lastiği ve taraktır. Bu iki malzeme olmadan fiyonk yapımı zor olabilir. Simetrik durması gereken fiyonk modeli için en az iki adet saç lastiği gerekir. Tarak olmadan eliniz yardımıyla saçınızı toplayabilirsiniz ancak fiyonk yapabilmek için mutlaka saç lastiğine ihtiyaç vardır.

Editör: Burak Özer