Saç Nasıl Bir Tarakla Taranmalı

Saç taramak saç sağlığı açısından oldukça önemlidir. Saç taramak yalnızca saç karışıklıklarını çözmek değildir. Aynı zamanda saç derisine masaj yaparak daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Bu masaj saçınızın hızlı ve sağlıklı uzamasına da oldukça yardımcı olur. Ancak nasıl herkesin cilt tipine göre bir güneş kremi kullanması gerekiyorsa tarağı da saç tipine ve yapısına göre seçmelidir. Yanlış tarak seçimleri saça tahmin edemeyeceğiniz derecede zarar verebilir. Bu zararı önlemek için saç yapınızı bilmeli ve saç yapınıza uygun tarak seçmelisiniz.

  1- Kürek Saç Fırçası:

 Duş ardından karışan saçların kurtarıcısı olarak bilinir. Gür, kıvırcık ve dalgalı saçlara sahipseniz rahatlıkla kullanabilirsiniz çünkü saçınızı dalgasını bozmadan tarayacaktır. Kürek saç fırçasının ahşap, seramik ve tahta olmak üzere üç çeşidi vardır. Saçınızın elektriklenme problemi varsa ahşap kürek fırçası birinci tercihiniz olmalıdır.

VOCOSTE 1 Adet Anti-Statik Kürek Saç Fırçası, Şekillendirici Tarak,  Kıvırcık Düz Dalgalı Saçlar için, Berber Fırçası Araçları, Erkekler ve  Kadınlar için Mavi : Amazon.com.tr: Kişisel Bakım ve Kozmetik

  2- Yuvarlak Fırça:

 Saçınıza fön ile şekil vermek isterseniz yuvarlak fırça her daim size yardımcı olacaktır. Kâkül ve katlı kesim kullanan kadın için kullanıma uygundur. Seramik dişlere sahip yuvarlak fırçalar ısıyı içinde tuttuğundan saça şekil vermeyi kolaylaştırır.

Ahşap yuvarlak saç fırçası, ahşap saplı, yuvarlak fırça, naylon kıl,  yuvarlak, saç tarağı, ahşap saplı, yuvarlak tarak, harika rulo, daire, saç  fırçası, kadınlar ve erkekler için, kıvırcık, düz saç : Amazon.com.tr:  Kişisel

  3- Yarım Fırça:

 Kısa ve küt saç tipleri rahatlıkla kullanabilir. Perçem ve kâkül kullananlara da şekil vermede yardımcı olur. Ne yazık ki uzun saç sevenlerin işine yarayacak bir tarak değildir. Kalın saçlar için idealdir.

GZPLZ Rulo Tarak Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al

 4- Geniş Dişli Tarak:

 Özellikle kıvırcık saçlıların tercih edeceği bu tarak, esasen her saç stiline uygundur. Saçınızın dalgasını bozmayacağına emin olabilirsiniz.

Anself 19 Dişli Büyük Geniş Diş Tarak Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Saç bakımı nedir? Nasıl yapılır? Saç bakımı nedir? Nasıl yapılır?

 5- Sıçan Kuyruğu Tarak:

 Krepe yapmak için çok uygundur. Saçı örmeden evvel ayırmak için de kullanılabilir.

Plastik İnce diş tarak, anti-statik keskin kuyruk ... – Grandado

 6- İnce Dişli Tarak:

 Saçınız düz bir yapıya sahipse veya hafif dalgaları varsa bu tarak saçınızı incitmeden karışıklıklarını açar ve saç derinize nazikçe masaj yapar.

Karbon fiber tarak takımı, karbon fiber ince kesme tarağı, geniş dişli tarak,  paslanmaz çelik pimli kuyruklu tarak, 5'li paket stil tarağı, erkekler ve  kadınlar için antistatik ve ısıya dayanıklı tarak, byYICNLGN :

 Kullandığınız tarak saç tipinize uygun değilse pek çok problem ile karşılaşabilirsiniz. Bunlara örnek olarak; saç derisi yaraları, kepeklenmeler, saç ucu kırıkları, saç yıpranmaları, saç dökülmeleri ve saç yağlanmalarını gösterebiliriz. Sağlıklı saçlar için doğru tarak tercihleri yapmalısınız. Aksi takdirde saçlarınıza bakım yaptığınızı düşünseniz de zarar vermiş olursunuz. Saçınıza verdiğiniz değeri tarak seçimini ile gösterebilirsiniz.

Editör: EMRE YILMAZ