Hangi Saç Kesimi Bana Yakışır

Günümüzde birçok kişi kendine yakışan saç modelinin arayışı içindedir. Kimi zaman kuaför tercihleri kimi zamansa kendine yakışan saç modelini bulamamak oldukça zorlayıcı hale geliyor. İnsan yüzünü en iyi şekilde gösteren saç ve dolasıyla kesimi hepimiz için önem arz ediyor. Günlük hayatınızı etkileyeceği için saç kesimi konusunda dikkatli olmakta fayda vardır.

Hangi Yüz Tipine Hangi Saç Kesimi Yakışır?

 Bana Yakışan Saç Modelini Nasıl Bulurum?

 Her kadın kendine yakışan bir kesim modeli arayışındadır. Bu konuda öncelikle yüzünüzün şeklini iyi bilmeniz gerekmektedir. Çünkü saç kesiminin şeklini belirleyecek olan da aslında yüzünüzün şeklidir. Her bir kesimin uygun olduğu bir yüz şekli bulunmaktadır. Dolasıyla işe ilk olarak yüzünüzü tanıyarak başlayabilirsiniz. Yüzünüz şeklini belirledikten sonra yapmanız gereken tek şey kesiminizi belirlemek olacaktır. Sahip olduğunuz yüz şekline uygun mutlaka bir saç kesim modeli bulacaksınız.

 Yüz Şekilleri Nelerdir?

Murat Kurum mu? Ekrem İmamoğlu mu? Kim önde seçim anketi yayınlandı! Murat Kurum mu? Ekrem İmamoğlu mu? Kim önde seçim anketi yayınlandı!

 Bildiğiniz üzere her insan kendine has bir yüz şekline sahiptir. İnsanlar kendi yüz şekillerini bilmek ve ona göre tercihler yapmak ister. Yüz şekilleri; oval, kare, yuvarlak, üçgen, dikdörtgen olarak ayrılır.

Hangi Yüze Hangi Saç | Salon Randevu

 Yüz Şeklime Hangi Model Gider?

 Yüz şeklinizi biliyorsanız doğru tercihler yapmak mümkün. Bazı yüzlere düz bazı yüzlere katlı veyahut kısa/uzun saçlar yakışır. Şimdi sırasıyla yüz şekilleri ve yüz şekillerine yakışacak kesimlere bakalım.

 Oval Yüz: Oval yüzler ideal yüz olarak kabul görür ve neredeyse bütün modeller bu yüz şekline uygundur. Genellikle şık sonuçlar için düz kesim önerilir. Fakat yüz şekliniz ovalse yüzünüzü kapatmadan istediğiniz modeli tercih edebilirsiniz. Her kesim sizde şık duracaktır.

 Kare Yüz: Bu yüz hattına sahip olanların çene kısımları dikkat çekeceğinden yumuşatmak amacıyla kısa saç modelleri önerilir. (Bop ve Lob kesimler) Çene hattını yumuşatan kesimler size yakışacaktır.

 Yuvarlak Yüz: Yuvarlak yüzler belirgin yanaklara sahip olduğundan perçem sizde güzel duracaktır. Ayrıca katlı kesimler de yuvarlak yüzlere uygun saç kesimlerdir.

 Üçgen Yüz: Üçgen bir yüze sahipseniz çene arka planda kalacağında kısa ve düz kesimlerden uzak durmalı ve katlı saçları tercih etmelisiniz.

 Dikdörtgen Yüz (Uzun Yüz): Yüzün uzunluğu genişliğinden fazla olacağından kâküller, perçemler, uzun ve yana taranmış saçlar tercih edilmelidir.

Editör: EMRE YILMAZ