Hangi Saç Çabuk Yağlanır

Saç yağlanması günlük hayatta birçok kadın ve erkek için problem olabiliyor. Peki, hangi özellikteki saçlar daha çabuk yağlanıyor?

 En Çok Yağlanan Saç Tipi

 İnce ve düz telli saçlar yapısı gereği en çok yağlanan saç tipidir. Yağ saç derisindeki yağ bezleri tarafından üretilir. İnce telli ve düz saçlarda bu yağ saç gövdesine daha çabuk ulaşır. Sonuç olarak da ortaya bakımsız ve kirli bir görünüm çıkar. Kalın telli, kıvırcık veya dalgalı saçlarda ise bu süre daha uzun olur.

Saçımı hangi tarakla taramalıyım? Saçımı hangi tarakla taramalıyım?

 Yağlanmayı Geciktirmek Mümkün mü?

 Saçların yağlanmasını sonsuza kadar olmasa da bir süre geciktirmek tabi ki mümkündür. Bu yağın amacı aslında saçları ve saç derisini korumaktır. Bu yüzden saçınıza iyi baktığımız takdirde yağlanma daha az olacaktır.

 İlk olarak saçı olabildiğince yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Yüksek ısı saç derisinin kurumasına yol açar. Kuruyan deri de nem ihtiyacını karşılamak için daha fazla yağ üretir. Sıcak su ile duş almak ve saç şekillendirme için kullanılan aletler bu soruna yol açabilir.

 Kullanılan tarak, saç havlusu gibi eşyaların temizliğine dikkat etmek de oldukça önemli. Bu eşyalar kişiye özel olmalı ve aralıklarla temizlenmelidirler. Yastık kılıfları da aynı şekilde sık değiştirilmelidir.

 Saça çok fazla dokunmak da yapılmaması gereken davranışlar arasındadır. Saça çok fazla dokunulduğunda elde bulunan yağ ve diğer maddeler saça geçer. Sonuç olarak yağlanma olması gerekenden daha önce olur.

 Saç tipine uygun ürün kullanmak ve sonrasında bu ürünleri saçtan iyi arındırabilmek de çok önemli. Aksi takdirde bu ürünler saça yarardan çok zarar verir. Bu durumda da yağlanma kaçınılmaz olur.

 Gün boyunca maruz kaldığınız stres de saçınızın çabuk yağlanmasına sebep olabilir. Bu yüzden olabildiğince stresten korunmalısınız.

 Yoksa Yağlanma Bir Sağlık Problemi mi?

 Tüketilen besinlerin ve vücut hormonlarının da saç yağlanmasına etkisi vardır. Yağlı yiyeceklerin çok fazla tüketilmesi ile yetersiz ve dengesiz beslenilmesi yağlanmaya sebep olabilir. Hormonlar da yağlanma sebebi olabilir. Kadınlarda erkeklik hormonu olarak bilinen androjen hormonunun yağ bezlerini tetiklediği biliniyor. Gerekli gördüğünüz takdirde doktorunuza başvurabilirsiniz.

Editör: EMRE YILMAZ