Hangi Saç Rengi Hangi Tene Yakışır

Hangi Saç Şampuanı Daha İyi? Hangi Saç Şampuanı Daha İyi?

Hayatının farklı dönemlerinde farklı dış görünüş adına değişiklik yapma isteği hemen her kadın için oldukça önemli. Hiç şüphe yok ki değişiklik arzusu ilk saçlarda başlamakta. Farklı kesimler, farklı renkler ile en kıymetli aksesuar olan saçların değişimdeki rolü çok büyük. Ancak saçların kesimi kadar renk seçimi de oldukça önemlidir. Bir kadın eğer cilt rengine uygun saç rengi seçmemiş ise bu onu olduğundan daha büyük gösterebileceği gibi kişinin cildinin soluk ve yorgun görünmesine de yol açabilmektedir.

 Saç Renginin Göz Rengi İle Uyumu

 Saç rengini belirlerken ten rengi kadar gözlerin rengi de önemlidir. Seçilen saç rengi göz rengi ile ne kadar uyumlu olursa gözler bir o kadar canlı ve büyük görünecektir. Gözlerde soğuk renk olarak adlandırılan mavi, yeşil ise saç rengini seçerken soğuk tonlar seçmeye özen göstermelisiniz. Bu renkler sarı, kızıl, açık kahve gibi olmalı. Ancak gözleriniz sıcak renkler olarak adlandırılan ela, kahverengi ise sıcak tonda saç rengi olan karamel, kestane, çikolata renklerinde faydalanmalısınız.

 Saç Rengi İle Ten Rengi Uyumu

 Aslında kişinin tenine en uyumlu kaş ve saç rengi doğduğu andaki saç ve kaş rengidir. Bu sebeple saç rengini seçerken doğal kaş renginden çok uzaklaşamamakta fayda var. Yani renk belirlerken doğal kaş renginden en fazla 2 ton açık veya 2 ton açık renk kullanılmalı.

 Esmer Tende Saç Rengi

 Esmer ten rengine sahip kişiler kızıl kahve, altın kahve, çikolata tonları, soğuk kahve gibi renkleri seçmeli. Ancak bu saç rengini belilerken ten renginden daha koyu olanı seçmek cildinde canlı parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Aksi takdirde ciltle aynı renk olan ya da daha açık kalan saç rengi kişinin cildinin soğuk görünmesine neden olacaktır.

 Buğday Tende Saç Rengi

 Buğday tene sahipseniz seçeceğiniz renkler kumral, karamel, koyu sarı gibi renkler olmalı. Bu tonlar kadınların olduğundan genç ve çekici görünmesini sağlamakta.

 Açık Ten Renginde Saç Rengi

 Beyaz tene sahipseniz seçeneğiniz çok demektir. Platin sarılar, Küllü sarılar, kızıllar, kumralların açık tenle uyumu göz ardı edilemez.

Editör: EMRE YILMAZ