Makyajı Nasıl Temizleyebilirim

Makyajı günümüzde hemen hemen her kadın farklı biçimlerde, farklı uygulamalarla, farklı dozlarla uygular. Makyaj sektörü de bununla beraber çok büyümüş, aynı ürün için farklı markalardan onlarca seçenek mevcuttur. Makyaj sektörünün içinde var olan bir diğer basamak da makyaj temizleme ürünleridir.

 Makyaj Temizleme Ürünleri Nelerdir?

Saç Nasıl Fiyonk Yapılır? Saç Nasıl Fiyonk Yapılır?

 Her kadın için değişen makyaj ürünleri olduğu gibi, makyaj temizleme ürünleri de değişiklik gösterebilir fakat genellemeyle makyaj temizleme ürünleri kısaca şu şekilde ayrılabilir;

 * Göz Makyaj Çıkarma Jeli/Suyu: Yüze uygulanan, göz bölgesi için cilt tipine, kullanılan makyaj ürününün türüne göre değişen göz makyaj çıkarma ürünleridir. Genellikle pamuk yardımıyla göze uygulanır.

 * Yüz Makyaj Çıkarma Jeli/Suyu: Yüze uygulanan, cildimize birebir temas eden baz, fondöten, pudra gibi türü ve formu değişen ürünlerin arınması için kullanılan makyaj çıkarma ürünleridir. Genellikle pamuk yardımıyla yüze uygulanır

 * Yüz Makyaj Çıkarma Sabun/Köpüğü: Su yardımıyla hafif ıslatılmış yüz/boyun bölgesine sabun ya da köpük ya da krem formuyla uygulanan, cildin daha alt katmanlarında oluşan tortuları temizleme, derin bir temizlik sağlama amacıyla cilde birebir su ile uygulanan makyaj çıkarma uygulamasıdır.

 * Yüz Makyaj Çıkarmaya Yardım Sağlayan Aletler: Belirttiğimiz yüz makyajı çıkarma sabununu uygulamaya, daha iyi bir temizlik sağlamaya yardımcı olan aletlerdir. Titreşim, hafif baskı gibi hareketler sağlarlar. Makyajı çıkarırken cildi harekete geçirmek için önem teşkil ederler.

 Makyajı Temizleme Sırası Ne Şekilde Olmalıdır?

 Makyaj çıkarma işlemi de, makyaj yapmak veya makyaj temizleme sonrası bakım işlemleri gibi belli bir sıralamaya göre yapılmalıdır. Genel olarak kabul gören makyaj temizleme şekli, ilk olarak göz makyajının bir jel ile pamuk yardımıyla göz kısmının temizlenmesiyle başlar. Sonrasında yüz makyaj çıkarma jel veya suyu ile pamuktan yardım alınarak yüz ve boyun üzerine uygulanmış makyajın temizlenmesi beklenir.

 Bu aşamaları takiben yüzümüzü ıslattıktan sonra sabun ya da krem gibi formlarda bulunan yüz temizliğini yıkama ile birleştiren ürünlerle, bu ürünlere yardımcı olan cilt temizleme aletleriyle birlikte, makyaj ciltten yıkama yöntemiyle derinlemesine temizlenmesi için adımlar gerçekleşir. Bu işlemleri yaparken cilde aşırı baskı yapmamak, alerjik ürünler seçmemek cilt sağlığı için önemlidir.

Editör: EMRE YILMAZ