Bebek Nasıl Dikilir

Günümüz oyuncakları arasında birçok zararlı materyali bir arada barındıran plastik bebekler ile çocukları tehlikeye atmak yerine, evde herkes sağlıklı ve doğal malzemelerle kendi oyuncağını yapabilir. Bunun için gerekli malzemeler şunlardır:

 1- Bebeğin vücudu için ten renginde kumaş

 2- Bebeğin kıyafeti için renkli ve desenli kumaşlar

 3- Bebeğin saçları için sarı, kahverengi veya siyah ipler

 4- 1 adet dikiş iğnesi

 5- 1 adet dikiş ipi

 6- Bebeğin gözleri için 2 adet düğme

 7- Bir miktar elyaf

 Bez Bebek Yapım Aşaması

 Bebeğin yapımı için ilk olarak şematik baş, gövde, kol ve bacaklar gibi ayrı ayrı kalıplar oluşturulmalıdır. Daha sonra ten rengi kumaş üzerine kalıplar koyulup dikkatlice kesilmelidir. Kalıplarla şekil verildikten sonra kumaşlar etrafından ayrı ayrı dikilerek içine biraz elyaf koyulur. Vücut sıralamasına göre gövde ilk önce baş, kollar ve ayaklarla birbirine sıkı sıkıya dikilmelidir. Bebeğin saçının yapımı için seçilen renkteki yünler baş kısmına dikilmelidir. Bebeğin kıyafeti için ise birbirine uyum sağlayan renkler seçilmeli veya desenli modeller de tercih edilmelidir. Kıyafette dikildikten sonra elbise bebeğe giydirilmelidir. En son olarak bez bebeğin yapımını bitirmek için yün ve düğme kullanılarak göz ve ağız yapılmalıdır.

7

 Çorap Kullanılarak Hello Kitty Bebek Yapımı

 Günümüz çağında genellikle kız çocuklarının çok sevdiği kahramanların başında gelenlerden biri Hello Kitty'dir. Çocuklara evde sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için gerekli malzemeler şunlardır:

 1- Beyaz ve pembe çorap

 2- Beyaz ve siyah iplik

 3- Makas

 4- İğne

 5- Bir miktar elyaf

 6- Minik siyah düğmeler

 7- Küçük keçe kumaşlar

 8- Allık

 İlk olarak beyaz ve pembe çoraplar ters çevrilir. Yüzü beyaz çoraptan olacak şekilde çizip keserek baş kısmı ve kulakları elde dikilir. Tekrar çorabın düz yüzü çevrilerek boyun kısmını yapabilmek için beyaz iplik ve iğne ile birlikte çoraba büzgü yapılır. Daha sonra Hello Kitty'nin baş bölgesi elyafla doldurulup, ip ile büzülür. Altına da elyaf koyulup dikildikten sonra iğne ve beyaz iplikle ayakları yapılır. Daha sonra pembe çorap alınarak çoraptan 3 parça kesilir. Kesilen çorabın orta kısmı Hello Kitty'e elbise olarak giydirilir. Beyaz çorap ile eller ve ponpon kuyruk yapılarak hazırlanmış olan kedi vücuduna dikilir. Düğmelerle gözler yapıldıktan sonra, keçe ile burnu yapılır. Pembe çoraptan küçük toka yapılarak kedi hazırlandıktan sonra en son yanaklarına allık sürülerek oyuncak bitirilir.

Kontur Makyajı Nasıl Yapılır? Kontur Makyajı Nasıl Yapılır?

 Evde annelerin çocuklarına kendilerinin hazırlayacağı bu oyuncaklar hem çocukları daha mutlu edecek hem de daha sağlıklı ve dayanıklı birer oyuncak hazırlanmasına vesile olacaktır. Bununla birlikte anne çocuk ilişkileri de daha kuvvetli hale gelecektir. Sonuç olarak şu söylenmelidir ki çocuklarınıza böyle küçük hediyeler hazırlayarak onları çok mutlu edebilirsiniz.

Editör: Ibrahim Ay