Makyaj Bazı Nedir Niçin Kullanılır

Genel olarak yapılan makyajın kalıcılığını artırmak ile birlikte yüz bölgesinde bulunan akne, siyah nokta, leke vb gibi cilt kusurlarını daha etkili bir şekilde kapatmak için fondötenden önce nemlendirici kremden sonra kullanılan kadın cilt bakım ürünüdür. Ayrıca bu cilt bakım ürününün kusurları gizlemek dışında cilt yüzeyini düzleştirme gibi bir özelliği ve kullanım amacı da bulunmaktadır.

 Makyaj Bazı Nedir?

 Makyaj bazı makyaja başlamadan önce yüz bölgesine uygulanan, makyajın daha uzun süre ciltte bozulup uçmadan kalmasını sağlayan, bazın seçilen çeşidine göre cildin daha canlı veya daha mat görünmesini sağlayan likit makyaj ürünüdür. Makyaj bazı yapılacak makyajın ikinci adımında uygulanır ve fondöten ile cilt arasında bir bariyer görevi görür.

 Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

 Makyaj bazının ilk görevi cilt ile makyaj arasında bir katman olmaktır ve cildi pürüzsüzleştirmektir. Pürüzsüz olan cildin üzerine sürülen fondöten, pudra, BB krem vb ürünlerin sonucu daha güzel bir görüntü ve daha başarılı bir makyajdır. Yağlı veya kuru cildin üzerine baz sürmeden uygulanan fondötenden sonra ciltte bir süre sonra makyajın pul pul döküldüğü, cildin yağlanması gözlemlenir. Fakat makyaj bazı sürüldüğü taktirde bu tür sorunlarla karşılaşma olasılığı önemli düzeyde düşer.

 Makyaj Bazı Nasıl Uygulanır?

 Makyaj bazının uygulama adımları şu şekildedir:

Öncelikle kullanılacak olan makyaj bazı kişinin kendi cilt tipine ve cildinin ihtiyacına göre seçilmelidir. Kişinin cilt tipi kuru bir ciltse nemlendirici özelliği olan bir baz seçilmelidir, eğer kişinin cilt tipi yağlı bir cilt ise seçilecek olan baz matlaştırıcı özelliğe sahip olmalıdır.

Makyaj bazından en iyi sonucu alabilmek için cilt temizlenmeli ve kuru olmalıdır.

Temiz cildin üzerine hızlı emilen bir nemlendirici sürülmeli ve bir kaç dakika cildin nemlendiriciyi emmesi beklenir.

Makyaj Nasıl Kalıcı Olur? Makyaj Nasıl Kalıcı Olur?

Cilt nemlendirici kremi tamamen emdikten sonra makyaj bazı sürülmeli ve bir kaç dakika da cildin makyaj bazını tamamen yemesi beklenmeli.

Makyaj bazını da yiyen cildin üzerine fondöten ya da tercih edilen her hangi bir ürün sürülmeye başlanabilir. Makyaj bazından sonra ciltte beklenmeyen reaksiyonlarla karşılaşılması durumunda doktora başvurulması önerilir.

Editör: EMRE YILMAZ