Kişisel Gelişim Bölümü Nedir

Kişisel gelişim insanın kendini tanıması ve bu kendini tanıma sürecinde kendini keşfetmesi demektir. Kendini eski olduğunu zannettiği kişiden farklı olarak tanımlamasıdır.

 İnsanın Kendini Keşfetmesi Nasıl Olur?

 Kendisi için oluşturduğu olumsuz kalıpları atarak yerine olumlu kalıplar yerleştirir. Diğer insanlarla olan ilişkileri daha başarılı ve daha sağlıklı bir hal alır. Kendini yeniden en baştan tanımlar. Kendisinde saklı olan gizli potansiyeli ortaya çıkarır. Kendine daha iyi hedefler koyar ve bu hedeflere ulaşmak için elinden geleni yapma gayretini son derece özgüvenli bir şekilde gerçekleştirir. Hedeflerine ulaştıkça ve başardıkça özgüveni daha da çok artar ve yeni şeyler başarma isteği de bu sayede daha fazla olur.

3

 Kişisel Gelişimimizi Artırmak İçin Ne Yapmalı?

 Kişisel gelişim için kişi öncelikli olarak kendini tanımalıdır. Kendisiyle barışık olup olmadığını bir sorgulamalıdır. Olmak istediği yerde midir? Yoksa olduğu yerden memnun değil midir? Memnun değilse nerde olmak ister? Bunları tek tek sorgulamalıdır.

 Kişinin gelişmek için kendisine her zaman büyük hedefler koyması şarttır. Kendine her zaman kendini iyi sorular sorması gerekir. Kendine sorduğu sorular kişisel gelişimde önemli bir etkendir. Bu sorulara örnek vermek gerekirse örneğin 'Nereden başlamalıyım ' sorusu kişiyi adım atmak, harekete geçirmek için güzel bir soru olacaktır.

 Kişisel gelişim için kişinin oturup kendi hakkında düşünmesi de kişi için çok faydalı bir adım olacaktır. Eğer bir sorun varsa bu sorunu analiz etmek yine kişinin yararına olacaktır.

 Kişi eğer yaşadığı hayattan ya da koşullardan memnun değilse yeni şeyler denemeli, sorunlarına farklı açılardan bakma yetisini kazanmak için uğraşmalıdır.

 Kendine yeni dostlar edinmelidir. Dost edinirken eğer çalışkan ve idealleri peşinde koşan dostlar edinirse kişinin faydasına olacaktır. Ve kendini destekleyen, daima arkasında duran dostlar edinmelidir. Kişinin hayatında arkadaş çok önemli bir yere sahiptir. Eğer bir arkadaş grubunda dört tane başarılı insan varsa beşincisi sizsinizdir.

Saç Nasıl Fiyonk Yapılır? Saç Nasıl Fiyonk Yapılır?

 Gelişmek isteyen kişi her zaman dürüst olmalıdır. Çünkü doğruyu söyleyen kişi her zaman kazanır. Son olarak ise gelişmek isteyen kişi ruh beden fizik sağlığına her zaman önem vermeli ve bunları dengede tutmaya çalışmalıdır.

Editör: Ibrahim Ay