Odtü Danışman Nasıl Öğrenilir

ODTÜ Danışman Nasıl Öğrenilir sorusu bölüme yeni başlamış ve ders seçimi yapması gereken her öğrencinin aklına gelen ilk sorulardan biridir. ODTÜ öğrenci sistemi size hazırlığı bitirip bölüme başladığınız dönem size bölüm hocalarınızdan birini danışman olarak atar. ODTÜ ders danışmanlık sistemi size öğretim hayatınız boyunca öncelikli olarak derslerinizi onaylatacağınız ve herhangi bir problemde uğrayıp bilgi edinebileceğiniz ilk sıradaki kişidir. Bölümünüze başladığınız dönemden itibaren bölüm sekreterliği tarafından belirlenir size akademik hayatınızı geliştirip ilerlemenizde yardımcı olur.

 Danışmanımı Nasıl Öğrenirim?

 Danışmanınızı öğrenmek için student.metu.edu.tr adresine girip kullanıcı adı ve şifre öğrenci sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Kullanıcı adınız, öğrenci numaranızın son sayısının silinmiş ve başına "e" harfi eklenmiş biçimidir. Yani örneğin numaranız 1234567 ise, kullanıcı adınız e123456 biçimindedir. Kullanıcı adı ve şifre ile öğrenci giriş yaptıktan sonra, İngilizce ara yüz kullanıyorsanız "Student Information" sekmesine tıklayıp, aşağıdaki sekmelerden "Semester Detail" sekmesini seçip aşağıya kaydırdığınızda, danışmanınız "Advisor" başlığı altında yazan kişidir. Eğer Türkçe ara yüz kullanıyorsanız, "Öğrenci Bilgileri" sayfasından aşağıdaki sekmelere ulaşarak, "Yarıyıl Kayıt Ayrıntısı" sekmesine tıkladıktan sonra yine aşağı kaydırdığınızda "Danışman" başlığı altında yazan kişi sizin danışman hocanızdır.

01 18

 Danışman Hocam Kimdir?

GELİŞİM VE ZEKA TESTLERİ NELERDİR? GELİŞİM VE ZEKA TESTLERİ NELERDİR?

 Danışman hocalar bölümünüzde eğitim veren öğretim üyesidir. Danışman hocalar size akademik sürecinizde size yol gösteren kişidir. Fakat bu "danışman hocamı sadece onay zamanlarında ya da ihtiyacım olduğunda göreceğim" anlamına gelmiyor, çünkü danışman hocalar aynı zamanda bölümünüzde eğitim veren öğretim üyelerinde biri olduğu için, derslerde de danışman hocanızla karşılaşmanız mümkündür. Her ders seçimi sonrasında derslerinizi onaylaması gerekir. Ders onayı sürecinde danışman hocanız almanız gereken dersleri kontrol eder, ders çakışması gibi durumlar var ise onlar için çözüm üretmeye çalışır. Eğer ders çakışması var ise ve çözülemiyorsa, danışman hocanız derslerden birinden vazgeçmenizi ister, ya da derslerinizi onaylamaz.

 Danışman Hocamı Değiştirebilir Miyim?

 Evet, danışman hocanızı değiştirebilirsiniz. ODTÜ'de danışman hocanızı değiştirmek için, bölüm başkanlığıyla iletişime geçmeniz gerekiyor. Danışman hocanızı neden değiştirmek istediğinizi bölüm başkanınıza bildirdikten sonra, bölüm sekreterliğiyle iletişime geçerek danışman hocanızı değiştirebilirsiniz. ODTÜ'nün herhangi bir web sitesinden danışman hocanızı değiştirmeniz mümkün değildir.

Editör: Ibrahim Ay