İmplant Diş Tedavisinde Doktor Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Söz konusu sağlık, özellikle diş olduğunda hepimiz en iyi doktoru bulmak isteriz. Doğru diş hekimini bulmak çok önemlidir. Çoğu diş hekimi, ağız cerrahları bu işlemi yapabilir, fakat implantları yerleştirecek olan implant diş hekimi ile her doktor aynı deneyim ve eğitim seviyesine sahip değildir. Bu hassas konuda alanında en iyi hekimi bulmak için size yardımcı olabilecek seçeneklere göz atabilirsiniz:

1-Tecrübe olmazsa olmaz. Her diş hekimi implant yerleştirmeyi çok sık deneyimlememiş olabilir. Hekim ne kadar deneyimli olursa risk olasılıklarını hesaplayabilir ve ona göre işlem uygulayabilir.

2- Eğitim hekim tercih etmeden önce hekimlere eğitimleri hakkında, ileri eğitim alıp almadıklarını, sorabilirsiniz.

3- Tavsiye ve hasta yorumlarını internetten kolaylık ile ulaşıp detaylıca bilgi sahibi olabilirsiniz. Gitmek istediğiniz diş hekimi, kliniğin ismini aratarak hasta yorumlarını kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

4- Öncesi ve sonrası implant fotoğraflarına bakarak içinize en sineni, size en düzgün gelen örneklerden yararlanarak seçiminizi daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

En İyi İmplant Doktoru Nasıl Seçilir? İmplant Doktoru Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Diş doktoru seçerken kendimizi onların ellerine emanet ettiğimiz için çok dikkatli olmayız. Uzmanlığı bir yana güvenilirliği, samimiyeti, hastalara olan ilgili de çok önemlidir. Eskişehir’deki en iyi, en güvenilir, implant yapan, alanında uzman, tedavi de başarılı sonuçlar alınan X doktoru araştırarak hakkında bilgi alabilirsiniz. Diş doktoru seçerken takip edebileceğiniz ipuçları:

·       Tercih edeceğiniz doktor uzman eğitimini tamamlamış mı?

·       Kaç yıldır görev yapıyor?

·       Kaç tane implant tedavisi gerçekleştirmiş?

·       Hastaları memnun mu?

·       En iyi doktorlar arasında adı görünüyor mü?

·       Tedavi sırasında olabilecek her türlü durum için yeterli bilgi, donanım, cihazlara, sahip mi?

·       En önemlisi de acil durumlarda doktora veya yardımcılarına kolaylıkla ulaşılabilir mi?

·       Güvenilir, sağlam bir iletişim kurulabilir mi? Öncesi, sonrası aşamaları detaylıca anlatır mı?

·       Sorduğumuz soruları açıkça cevaplayıp bize detaylı bilgilendirme yapar mı?

İmplant Tedavilerinde Tavsiye Edilen Tedavi Yöntemleri Nedir?

Uzman hekim tarafından detaylı diş muayenesi edilir. Röntgen ve 3D görüntüler aracılığı ile bir model tasarlanır. Tıbbı geçmişiniz gözden geçirilir. İmplant sizin için uygun mudur o belirlenir. Size özel tedavi planı yapılır.

50149095 M 420X280 C

İmplant nedir?

Implant’lar gelişmiş tıbbın sunduğu son yeniliklerden birisidir. İmplant kaybedilmiş dişlerin yerini alarak, dişlerin yerini dolduran küçük titanyum vidalardır. Kemik içine konan bu küçük vidalar zaman içinde kemik ile kaynar ve üzerlerine yapılan sabit veya hareketli protezlere destek olurlar. Klasik protezlerin ortaya çıkardığı sıkıntılı durumları ortadan kaldırır ve hastanın daha rahat, daha güvende hissetmesini sağlar.

En İyi İmplant Seçimi Nasıl Yapılır?

En iyi implant seçimini tercih ettiğiniz doktor ile tartışarak seçebilirsiniz. Dünya da 300’ün üzerinde farklı implant markası bulunmaktadır. Markadan daha çok önemli olan doktorun implantı uygulama şeklidir. Eğer implant yanlış yere yapılırsa, yemek yeme ve konuşma bozukluğuna kadar birçok sıkıntı yaratabilir. Yerli ve yabancı birçok marka mevcut. Ve fiyatları birbirlerine neredeyse çok yakın. Ama  garantili olması bir sorun çıkması dahilinde daha iyi bir seçenek olur.

İmplant Seçimi Yaparken Nelere dikkat Edilmeli?

İmplant’ın boyutu, çapı, şeklinin seçimi, tecrübeli bir uzman tarafından yerleştirileceği çene kemiğinin yoğunluğu, hasta için uygunluğu dikkate alınarak, panoramik çene radyografisi denen iki boyutlu diş röntgeni ile yapılabilir.

Makyajı Nasıl Temizlenir? Makyajı Nasıl Temizlenir?

İmplant Çeşitleri Nelerdir?

Subperiostal implant: Diş kemiği üstünden ölçü alınarak yapılan bir implant türü. En büyük özelliği çiğneme gücünü eşit olarak dağıtır.

Endosseöz implant: Kemik içine yapılan bir implant türüdür. Bir ya da birden fazla dişin olmadığı durumlarda tercih edilir.

İntramukozal implant: Tüm kemiğin üstüne yapılan bir implant türü. Kemik boylarında ki eksiklikleri tamamlamak için yapılır.

Endodontik implant: Daha zayıf olan diş yapılarını sabitlemek için tercih edilir. Bu yöntem ile daha sağlam bir alt-yapı oluşturulması sağlanır.

Piyasada birçok implant markası var fakat en iyileri Megagen ve Dentspyl diye bilinir. Tabii bunlara alternatif olarak Nobel, Straumann, Medentika, Medigma ve birçok marka mevcut.

Eskişehir’de en iyi implant markaları ile çalışan doktor Megagen ve Dentspyl ile çalışarak, güvenilir, mükemmel, hasta memnuniyetinin en yüksek seviyede olduğu tedavilere imza atar.

Editör: Ibrahim Ay