Gündüz Makyajı Nasıl Yapılır?

İmplant Diş Tedavisinde Doktor Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler İmplant Diş Tedavisinde Doktor Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bayanlar karşı cinse veya kendilerini iyi hissetmek adına makyaj yaparlar. Bu makyajların günlük sosyalleşme esnasında sosyal açıdan olumlu etkisi bulunmaktadır. Bunların yanı sıra kim güzel görünmek istemez ki? İşte bu yüzden kadınlar çekici ve güzel görünmek adına bu yöntemi uygularlar. Sosyal açıdan oldukça aktif birinde makyaja çok sık rastlanır. Kadınların kusurları var ise mesela göz altı morluğu gibi kötü görünümlerden makyaj sayesinde kurtulabilirler. Bunun için doğru makyaj yapmak çok önemlidir. Aksi takdirde vahim sonuçlar elde edebilirsiniz.

Öncelikle makyaj için cildinizi iyice temizleyin ve buharla gözenekleri açmaya çalışın. Mutlaka cildinizin temiz olması gerekmektedir. Aksi takdirde makyajı unutun. Ardından temiz cildinize kusurlarınızı kapatacak bir şekilde fondöten sürebilirsiniz. Fondöten renginin cilt renginize benzerlik göstermesi gerekmektedir. Gündüz makyajı yapmak istiyorsanız gün ışığı alan bir yerde yapabilirsiniz. Gece için ise oldukça ışık dolu yerlerle aydınlık olan bir yerde yapmalısınız. Cildinizde siyah noktalar mevcut ise kapalı renklerde fondöten ile o bölgeyi kapatabilirsiniz. Fondöten ile işiniz bittikten sonra pudra ile dokunuz uygunsa fondöten üzerine sürebilirsiniz. Ancak bir tek pudra sürecek iseniz ten renginizin açık olması gerekmektedir. Fondöten üzeri ise şeffaf olursa daha iyi olur.

884013

Abartılı Makyaj Kötü Mü Durur?

Bazı bayanlarda makyajları oldukça abartılı olabiliyor. Mesela yanlış fondöten seçimi yüzünden oldukça vahim tablolar ortaya çıkıyor. Dudak makyajlarının çok fazla sürülmesi veya fondötenin çok parlak olması gibi şeyler yüzü çekici değil aksi takdirde itici göstermektedir. Bunları yaparken çok dikkatli olmalısınız.

Dudak İçin En Uygun Makyaj

Kullanmak istediğiniz ruju sürün. Tabi istediğiniz renkte olacak. Ve sürdükten sonra ellerinizle makyajı savurun. Böylece dudak diplerindeki keskinliği azaltmış olacaksınız. Ve daha doğal bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Editör: Ibrahim Ay