Orucu Bozan Haller Nelerdir? Orucu Bozan Haller Nelerdir?

Berat Kandili Nedir?

Berat kandili anlamı olarak bir yerden affını alması manasını taşır. Berat, bir kulun Allah-u Teala’dan kurtuluşun ve affını alması anlamına gelir. Berat Kandili gecesinde bir sonraki Berat Kandiline kadar yani o sene boyunca gerçekleşecek olan olaylara dair bilgiler, rızkımız, bereketimiz, musibetler ve diğer bütün konular bu gece takdir edilir.

Berat Kandili Ne Zaman?

Berat kandili ne zaman 2024 yılı için baktığımızda Şaban ayının 15. gecesidir yani Cumartesi günüdür. Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gecedir.

Berat Kandili Önemi Nedir?

Allah’ın kullarını affetmek istediği bir gece manasıyla çok faziletli olan Berat Kandili gecesi af ve mağfiret doludur. Berat gecesi, Şaban ayının 15. gecesidir. Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Bu sebeple, Berat Kandilini büyük bir gayretle geçirmek adeta bütün sene için gerekli manevi tedbirler alma anlamı taşır. Bu itibarla, Berat Kandilini lazım gelen bütün fedakarlıkları yaparak dolu dolu geçirmeye gayret etmek icap eder. Tövbe ve istiğfar, Peygamber Efendimize (S.A.V) salât-ü selâm ve zikirler, gece boyunca elden bırakılmamalı, imkanlar dahilinde gayret gösterilmelidir.

Editör: Burak Aktaş