Beyaz Sirke Faydaları Nelerdir?

Beyaz sirkenin birçok faydası vardır. Bakteri ve mikropların yüzeyden uzaklaştırılmasını sağlayan beyaz sirke, antibakteriyel özelliğe sahiptir. Beyaz sirke; Kalsiyum emilimini, kalori dağılımını, B1 vitamini emilimini etkili bir şekilde artırır ve kanseri önler. Cilt bakımında da kullanılan beyaz sirke, cildinizin ve saçınızın sağlıklı kalmasına ve ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olabilir.

Beyaz Sirke Nerelerde Kullanılır?

Beyaz sirkenin kullanımı çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Günümüzde beyaz sirke pek çok alanda çok farklı amaçlarla kullanılabilmektedir. Bu alanlar arasında en sık kullanılan alanlar şu şekilde sıralanabilir;

•        Pişirme: Birçok tarife beyaz sirke eklenebilir. Turşu yapılırken kavanozlara dökülen belli bir miktar beyaz sirke turşu yapımında etkilidir. Beyaz sirkenin salata soslarında sıklıkla tercih edildiğini görebilirsiniz. Aynı zamanda, iyi ürünler ve peynirler yapmak için beyaz sirke sıklıkla kullanılır.

Gebelik sürecinde dikkat edilmesi gerekenler? Gebelik sürecinde dikkat edilmesi gerekenler?

8I Slj 1685371594 2908

•        Arındırma: Beyaz sirkenin en bilinen kullanımlarından biri de arındırmadır. Çamaşır makinelerinin deterjan bölmesine eklenen beyaz sirke, çamaşır makinesinin temiz kalmasını sağlar. Fayans, laminat, ahşap gibi hemen hemen her yüzeyde kullanılabilen beyaz sirke, belli bir miktar su ile seyreltilerek yüzeyin temizlenmesine yardımcı olur. Çamaşır makinesi gibi bulaşık makinesi de ev tipi sirke ile temizlenebilir. Aynı zamanda buzdolapları, mutfak dolapları gibi yerlerin temizliğinde de beyaz sirke kullanılmaktadır.

•        Kişisel Bakım: Beyaz sirkenin en önemli kullanımlarından biri kişisel bakımdır. Beyaz sirke, saçların daha canlı ve parlak olması, cildin temizlenmesi için kişisel bakım adımlarında kullanılmaktadır. Durulama suyu olarak ¼ oranında seyreltilmiş beyaz sirke etkili bir şekilde saça sağlıklı bir görünüm verir. Aynı zamanda yüz toniği olarak ciltte kir, sebum ve ölü hücreler gibi birikmiş birikintileri giderir.

Editör: Ibrahim Ay