Tırnak Batması Neden Olur?

Tırnak batması, tırnağın ete doğru büyümesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Ayak parmağının tırnağı kenarlara doğru batarsa, hem acı verici olabilir hem de ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. Durumun bu şekilde olmasından dolayı tırnak batması sorununu ciddiye almak oldukça önemlidir.

Siz değerli okuyucularımız için oluşturduğumuz bu içerikte ayak sağlığımızı etkileyen önemli bir konudan bahsedeceğiz: Tırnak Batması. Günümüzde birçok kişinin başına gelebilecek olan bu rahatsızlık hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Keyifli okumalar dileriz!

Ayak Tırnağının Yapısı Nasıldır?

Tırnaklarımızın yapısını anlamak, tırnak batmasının nedenlerini anlamamıza yardımcı olmaktadır. Tırnaklar, hızla bölünen ölü hücrelerden oluşur ve tırnak yatağında şekillenirler. Sağlıklı bir tırnak, yatağında düzgün bir şekilde büyüdüğünde sorun yaşanmaz.

Tırnak Batması Nasıl Anlaşılır?

Hassas Ciltler İçin Önerilen Cilt Bakımı Adımları Nelerdir? Hassas Ciltler İçin Önerilen Cilt Bakımı Adımları Nelerdir?

Tırnak batması nedir? Günümüzde birçok kişinin başına gelen sorun, tırnağın yanlara veya ete doğru büyümesi anlamına gelmektedir. Genel olarak tırnağın kesildiği yerde veya yanlarda acı ve hassasiyete neden olur. Ortaya sorunun nedenleri arasında birkaç faktör bulunmaktadır.

Tırnak Batmasına Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Tırnak batmasının temel nedenlerinden bazıları aşağıda maddeler haline listelenmiştir. Eğer sizde tırnak batma sorunu yaşıyorsanız mutlaka alanında uzman bir doktora başvurmanızı öneririz.

  • Uygun Olmayan Tırnak Kesimi

Tırnaklarınızı düzgün kesmemek veya köşelerini kesmek genel olarak tırnak batmasına yol açabilir. Böyle bir sorun ile karşı karşıya kalmamak için tırnaklarınızı düzgün bir şekilde kesmeye özen göstermeniz gerekmektedir.

  • Ayağınıza Uygun Olmayan Ayakkabılar

Dar veya sıkı ayakkabılar, tırnakların ete doğru büyümesine neden olabilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak için ayak yapınıza uygun ayakkabılar tercih etmeniz gerekmektedir.

  • Travma

Ayak parmağınıza gelen travma veya darbe, tırnak batmasını tetikleyebilir. Böyle bir durumda mutlaka direkt olarak alanına uzman bir doktora başvurmanız gerekmektedir.

·         Genetik Yatkınlık

Tırnak batması sorununun arkasında genetik bir yatkınlık da olabilir. Aile üyelerinizden biri tırnak batması yaşadıysa sizin de bu sorunla karşılaşma olasılığınız artabilir. Genlerimiz, tırnak yapısını ve büyümesini etkileyebilir.

Editör: EMRE YILMAZ