Soğuk Havada Cilt Bakımı Önerileri

Soğuk hava, cildin nem dengesini bozabildiğinden cildin kurumasına ve çatlamasına neden olabilir. Bu nedenle soğuk havada cilt bakımı önemlidir.

Soğuk havada cilt bakımı, cildinizi kurumadan ve çatlamadan koruyan birçok yollar içerir. Bunlar arasında su içmek, nemlendirici kullanmak, temizlemek, peeling yapmak, krem kullanmak, şapka veya bere giymek, vitamin almak, sigara ve alkol tüketimini mümkünse yok etmek ya da en azından azaltmak gibi çözümler yer alır.

Soğuk Havada Cilt Bakımı Yöntemleri

Su Tüketimi

Cildin nemini koruma amacıyla yeterli miktarda su içmelisiniz.

Nemlendirici

Cildiniz kuruduğunda, cildinizi nemlendirmek için günlük olarak nemlendirici kullanmalısınız.

Temizlik

Cildinizi temizlemek için yumuşak bir temizleyici kullanmalısınız.

Peeling

Cildinizi temizlemek için haftada bir kez peeling yapmalısınız.

Krem

Cildinizi koruyan bir krem kullanmalısınız.

Bere

Cildinizi koruyan bir şapka veya bere giymelisiniz.

Vitamin

Cildinizi koruyan vitaminleri almalısınız.

Sigara ve Alkol

Sigara ve alkol bağışıklık sisteminizi zayıflatacağı için soğuk havalarda hasta olmanıza ve cildinizin tahriş olmasına yol açabilir. Dolayısıyla mümkünse bu tarz alışkanlıklarınızdan vazgeçmelisiniz.

Uzman Desteği

Eğer kış aylarında cildiniz çok zarar görüyor ya da daha güzel görünmesini istiyorsanız kesinlikle bir uzman desteği almalısınız. Emsal Doğan Bursa farklı cilt bakım hizmetleri ile size en iyi çözümleri üretmektedir.

soğuk havada cilt bakımı

Tüm bu maddeler arasında belki de en çok dikkat etmeniz gereken nokta nemlendirici ve yeterli su tüketimidir. Özellikle kış aylarında cildiniz daha fazla kuruyup dökülebilmektedir. Dolayısıyla iyi bir nemlendirici ile bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Ayrıca yeterli miktarda su içmeniz, vücudun nem dengesini de koruyabileceği gibi cilt kuruluğunun da önüne geçecektir.

Editör: EMRE YILMAZ