Sağlık Nedir?

  Sağlık kelimesini hayatımızda birçok yerde kullanırız. Örneğin sağlıklı olmak, sağlıklı beslenmek,  sağlıklı/sağlıksız yiyecek gibi kullanımları gün içerisinde hem çokça duyar hem de kullanırız. Peki sağlık ne demek?

  Sağlık; vücudun, organların, ruhun ve psikolojinin olumlu ve ideal olma durumu olarak tanımlanabilir. Çünkü sağlıklı bir bireyin psikolojik ve ruhsal durumu, vücut ve organsal durumu sağlıklı olur. Ancak bu tanımlamaya bakarak örneğin organ ve vücudu sağlıklı olup da ruh sağlığı kötü olan birisine sağlıksız diyemeyiz. Dolayısıyla sağlığa parça parça bakmak daha doğru olacaktır.

Nasıl Sağlıklı Olunur?

  Sağlıklı olmak sözünü duyunca birçok kişinin aklına kısıtlamalar ve can sıkıcı durumlar geliyor. Ancak bu algının tam tersine sağlıklı olmak bireyi bir hayli mutluluğa ulaştıran bir durumdur.

Bireyin sağlığa ulaşması için bazı kurallara dikkat etmesi yeterli olacaktır. Peki nasıl sağlıklı olunur?

Mobil Saglik Nedir

  Sağlıklı olmak için bireyin ilk olarak sporla arasının iyi olması gerekmektedir. Çünkü spor yapan bireylerin sağlıklı olma oranlarının daha fazla olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Spor yapmaktan kasıt yürüyüş yapmak, koşu yapmak, bisiklet sürmek, yüzmek vb birçok aktivite olabilir. Fakat spor yaparken de bazı durumlara dikkat edilmelidir. Az spor yapmanın sağlığı bozacağı gibi fazla spor yapmanın, düzensiz spor yapmanın ve dikkatsizce spor yapmanın da sağlığı bozacağı bilinmektedir.

Beyaz Sirke Faydaları Nelerdir? Beyaz Sirke Faydaları Nelerdir?

 Spor yapmak gibi beslenmek de sağlıklı olmanın ana unsurlarındandır. Sağlıklı beslenmek deyince insanların aklına diyet gelebilir fakat sağlıklı beslenmek; ölçülü beslenmektir. Her olayda olduğu gibi beslenme konusunda da altın oran çok önemlidir. Fazla veya az beslenmek, düzensiz beslenmek ve kötü beslenme alışkanlıkları sağlığı son derece bozan davranışlardır.

  Sağlıklı olmak denince akla pek gelmese de en önemli unsurlardan bir tanesi de uykudur.  Uyku saatlerinin düzenli olması sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Fazla veya az uyumak sağlığı bozacağından yeterli saatte uyumak sağlığınızı ve yaşam kalitenizi oldukça üst seviyelere taşıyacaktır. Ortalama bir bireyin uyuması gereken saat 6-8 saat civarıdır.

  Aynı uyku gibi akla pek gelmeyen diğer önemli unsur ise sakin olmaktır. Sakinliği korumak, panik yapmamak, sinirli olmamak da sağlık açısından çok önemlidir. Sakinlikte de altın orana dikkat edilmesi sağlığınızı ve mutluluk seviyenizi oldukça üst seviyelere taşıyacaktır.

 Bu ana unsurlara dikkat ettiğiniz takdirde, kronik rahatsızlıklar dışında birçok rahatsızlıktan kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz. Fakat şu da bilinmelidir ki sağlığınız hakkında en iyi ve en doğru bilgi doktorunuzun verdiği bilgidir. Dolayısıyla doktorunuzun dediklerine dikkat etmelisiniz.

Editör: Ibrahim Ay