Akgünlük Sakızı Hamileliğe Yardımcı Olur Mu?

Annelik tüm kadınlar için acil bir istektir ve gecikmiş çocuk doğurma birçok kişinin karşılaştığı sorunlardan biridir. Yumurtlama, hormonlar, rahim ve fallop tüpü sorunları gibi bazıları kadınla ilgili ve sperm sayısında azalma veya hareketlilik eksikliği gibi bazıları kocayla ilgili olan birçok nedeni vardır. Fakat her zaman bariz bir neden yoktur. Çiftler her zaman gecikmiş çocuk doğurmaya çözüm ararlar, bazıları ilaç veya cerrahi prosedürlere başvurabilir ve bazıları başlangıçta geleneksel tıp seçeneklerine başvurur. Akgünlük sakızı bu seçeneklerden biridir, eğer merak ediyorsanız makaleyi okumaya devam edin.

Hamile Kalmak İçin Akgünlük Sakızının Faydaları Nelerdir?

Erkek ve kadınlarda doğurganlığı teşvik etmek ve gecikmiş çocuk doğurma sorununu tedavi etmek için akgünlük sakızının kullanılması halk tıbbında popüler olan şeylerden biridir, ancak bu doğru değildir ve yararlılığına dair bilimsel bir kanıt yoktur. Akgünlük sakızının farelerde doğurganlığı teşvik edebileceğini kanıtlayan sadece bir çalışma vardır, ancak insanlarda bunu yaptığına dair hiçbir kanıt yoktur ve bu nedenle size tavsiyemiz, eğer siz veya eşiniz hamileliğin gecikmesine neden olan herhangi bir sorundan şikayetçiyseniz uzman bir doktora gitmeniz, gerekli muayeneleri yaptırmanız ve doktorun ilaç veya prosedür tedavisi ile ilgili tavsiyelerine uymanız gerekir. Bu şekilde zamanınızı, çabanızı ve paranızı gereksiz şeylerle boşa harcamamanızdır.

Elbette, akgünlük sakızını bırakın diyemeyiz, çünkü sağlık açısından birçok faydası vardır. Ancak doğurganlık veya gebe kalmaya yardımcı olmakla ilgili değildir.

Akgünlük Sakızı Nasıl Kullanılır?

Akgünlük sakızı, Boswellia ağacı adı verilen bir ağaç tarafından üretilen reçinedir. Bu reçine sertleşir ve akgünlük sakızı satın alırken gördüğünüz şekle dönüşür. Faydalarından yararlanmak için kullanmanın birkaç yolu vardır, örneğin:

·         Akgünlük sakızı sıcak suya batırın, birkaç saat bekletin ve sonra için. Sıcak su, akgünlük sakızının çözülmesine ve içindeki aktif maddelerin çıkarılmasına yardımcı olur.

·         Akgünlük sakızını zerdeçal veya zencefil gibi diğer faydalı maddelerden biriyle karıştırın, üzerine sıcak su ekleyin, bir süre bekletin ve sonra için.

·         Ayrıca akgünlük sakızı ve akgünlük esansiyel yağını ateşte kaynayan suyla karıştırabilir ve bazı solunum problemlerini tedavi etmek için ortaya çıkan buharı soluyabilirsiniz.

Akgünlük Sakızının Kadınlar İçin Faydaları

Akgünlük sakızı, sağlığa faydaları nedeniyle binlerce yıldır halk tıbbında kullanılmaktadır. İşte bilimsel olarak kanıtlanmış faydalarından bazıları;

·         Artrit semptomlarının azaltılması: Bazı araştırma ve çalışmalar, akgünlük sakızının, artrit semptomlarınızı hafifletmeye yardımcı olan lökotrien adı verilen bir maddenin salgılanmasını azalttığı için etkili anti-inflamatuar maddeler içerdiğini göstermektedir.

·         Sindirim fonksiyonlarının iyileştirilmesi: Crohn hastalığı veya ülseratif kolit gibi kronik bir sindirim hastalığınız varsa, akgünlük sakızı semptomları hafifletmenize yardımcı olabilir. Akgünlük sakızı ayrıca kronik ishalin tedavisine de yardımcı olur.

Tırnak Batması Neden Olur? Tedavisi var mı? Tırnak Batması Neden Olur? Tedavisi var mı?

·         Astım semptomlarının iyileştirilmesi: Astım veya göğüs alerjileriniz varsa, akgünlük sakızı akut atak semptomlarını hafifletmenize yardımcı olabilir.

·         Ağız Sağlığını Korumak: Akgünlük sakızı, ağzınızı ve diş etlerinizi hastalıklardan korumaya yardımcı olabilecek antibakteriyel özelliklere sahip maddeler olan boswellic asitler içerir.

·         Anti-kanser: Bazı çalışmalar akgünlük sakızının kanser hücrelerine karşı direnç gösterdiğini belirtmektedir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Sonuç olarak, " Akgünlük sakızı hamileliğe yardımcı olur mu" sorunuzun cevabını öğrendikten sonra, doğurganlığı teşvik etmek için bazı doğal malzemeleri denemenin hiçbir sakıncası olmadığını bilin, ancak önce kullanımlarının arkasında bilimsel bir temel olduğundan emin olun ve ayrıca asla tıbbi muayene ve ilaç tedavisi yerine halk tıbbına başvurmayın.

Editör: EMRE YILMAZ