Efsane Film Konusu

Çorum'da yaşayan Sadık (Ahmet Kural) ve ailesi, binlerce yıllık aile geleneğini devam ettirerek yoğurtçuluk yaparlar. Yoğurtları lezzeti ve şifası ile bilinir. Bu dillere destan yoğurdun sırrını ise ailenin en büyüğü olan Dede saklar ve yoğurtları o yapar. Fakat bir yaz günü Dede'nin evinin çatısına kar yağması işleri değiştirir. Çünkü efsaneye göre sırrı saklayan kişinin çatısına yaz günü kar yağarsa o sır başkasına verilmelidir. Verilmezse başlarına büyük felaketler gelecektir. Sırrın aktarılması için bütün aile fertleri bir araya gelir. Bu ikiz kardeşler Sadık ve İstanbul'da yaşayıp ailesiyle görüşmeyen Özgür (Ahmet Kural)) arasında bir çekişmeye sebep olacaktır.

2016930 65186213

Efsane Filmi Yönetmeni

Efsane filminin yönetmenliğini ve senaristliğini SELÇUK AYDERMİR yapmıştır. 6 Haziran 1982'de İstanbul’da dünyaya gelen Selçuk Aydemir, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ancak, hiçbir zaman mühendislik alanında bir kariyer peşinde olmadan ve yazı ve yönetmenlik tutkusunun peşinden gitmeyi tercih etti. Çeşitli yapımlarda senaristlik ve yönetmenlik yapan Aydemir'in ilk büyük başarısı 2010 yılında komedi filmi Çalgı Çengi ile geldi. Başrollerini Murat Cemcir ile Ahmet Kural'ın paylaştığı film toplamda 60 bin kişiyi sinema salonuna çekti ama esas başarısı Cemcir ve Kural ikilisinin tanınması oldu. Çalgı Çengi sonrası Üsküdar'a Giderken (2011) ve İşler Güçler (2012-2013) yapımlarına imza atan Aydemir, özellikle İşler Güçler’de oyuncu kadrosuyla birlikte büyük bir çıkış yakaladı. Aynı ekibin sinema için çektiği Düğün Dernek (2013) ve Düğün Dernek 2: Sünnet (2015) büyük gişe rekorları kırdı. İki komedi filmi arasında Kardeş Payı (2014-2015) dizisi ile de televizyonda ciddi bir başarı elde etti. Aydemir’in sonrasında gelen işleri ise şu şekilde sıralanabilir: Çalgı Çengi: İkimiz (2017), Ailecek Şaşkınız (2017), Baba Parası (2020), Güven Bana (2023), Organizasyon Bizim İşimiz, Mahalleden Arkadaşlar (2023), Üçlü Pürüz (2023/yapımcı). Aydemir, Düğün Dernek (2013) ile 2013 Antalya Televizyon Ödülleri’nde İşler Güçler ile Komedi Dizisi En İyi Yönetmen Ödülüne layık görülmüştür.

Efsane Filmi Ne Zaman Çıkacak?

Filmin Vizyon Tarihi: Efsane (2024) filmi, 2 Şubat 2024 tarihinde Türkiye'de vizyona girdi.

Efsane filmi nerede çekildi?

Senarist ve yönetmen Selçuk. Aydemir imzalı “Efsane” filmi Çorum'un HacıhamzaKöyü'nde çekildi.

Efsane Filmi

Ahmet Kural yeni filmi ne zaman çıkacak?

Ahmet Kural filmde, gizli yoğurt tarifini aile mensubu birine devretmesi gereken dedelerinden tarifi almaya hak kazanmak için mücadele eden ikiz kardeşler Sadık ve Özgür'e hayat verecek. Aytaç Medya yapımcılığında çekim sürecine girilen filmin vizyon tarihi 2 Şubat 2024.

Efsane Filmi Oyuncuları

Aytaç Medya imzalı "Efsane" filminde Ahmet Kural'ın yanı sıra Cengiz Bozkurt, Serdar Gökhan, Şinasi YurtseverAyhan TaşSadi Celil Cengiz, Elif Ongan, Cemile Canyurt, Rojhat Özsoy, Tuana Tezsay, Devrim Saltoğlu, Ferhan Vural, Burcu Gönder gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

Ahmet Kural

AHMET KURAL KİMDİR?

Ahmet Kural 10 Kasım 1982 tarihinde emniyet müdürü babasının görev yeri olan Kütahya'da dünyaya geldi. Konservatuvarda okuyan ablasının etkisiyle oyuncu olmaya karar veren Kural'ın çocukluğu, Kütahya, Denizli, Silopi, Karaman ve Nevşehir'de geçti. Lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katıldı, Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünü bitirdi ve Bilkent Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

Eğitimine devam ettiği sırada Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dâhil oldu. Tiyatro çalışmaları sürerken 2007 yılında Show TV'de yayımlanan Fikrimin İnce Gülü adlı dizi ve 2007-2008 yılları TRT 1'de yayımlanan Evimin Erkeği adlı dizilerde aldığı rollerle televizyonda görünmeye başladı. Ardından Gazi adlı dizide başrol oynamaya başladı, ancak izlenme oranının düşük olması nedeniyle dizi 19. bölümden sonra yayından kaldırıldı. Aynı yıl içinde Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal ile birlikte rol aldı. Ardından Ramazan Güzeldir adlı dizinin bir bölümünde oynadı.

Çorum’dan+Geliyor+“+Efsane”+Pek+Yakında!+++@Efsanefilmi+@Aydemirsel+@Gokhantiryaki Cinemadop++@Mcengizbozkurt+@Cemilecanyurt+@Elifongantekce+@Tuanatezsay+@Ayhantas 71+@Sadicece+@Sinasiyurtsever+@Mrojhat+@ (1)

CENGİZ BOZKURT KİMDİR?

Cengiz Bozkurt lise eğitimini, Ankara Atatürk Lisesinde tamamladı. Üniversite lisans eğitimini, 1984 yılında girdiği ODTÜ'de fizik bölümünde okumaya başladı ve 1990 yılında tiyatrocu olmaya karar verip bölümü bıraktı. Üniversiteyi bıraktıktan sonra İngiltere'ye gitti. 14 yıllık İngiltere serüveninde işportacılık, şoförlük, tezgâhtarlık gibi işlerde çalıştı. İyi derecede İngilizce bilmesi nedeni ile Londra'daki gurbetçi derneklerinde temsilcilik yaptı.

Yabani'de 22. bölümde neler olacak? Yabani 22. bölüm fragmanı çıktı mı? Yabani'de 22. bölümde neler olacak? Yabani 22. bölüm fragmanı çıktı mı?

İkinci lisans eğitimini, İngiltere'de Goldsmiths, University of London'da "Medya ve İletişim" bölümünde yaparak 1996'da mezun oldu. Bu bölümde; televizyon, sinema ve iletişim okudu. Okul sonrası, televizyon için belgeseller çekmeye başladı. Kısa filmler yönetti. Oyunculuğa olan ilgisi ise, Türkiye'deki üniversite yıllarında, bir üniversite tiyatrosu olan, ODTÜ Oyuncuları'nın çalışmalarına katıldığı sıralarda oluştu. Türkiye'de başladığı oyunculuk serüvenine İngiltere'de de devam etti ve okuduğu bölümün kapsamı altında tiyatro eğitimi de aldı. Arka arkaya birkaç oyunda oynadıktan sonra tiyatro dalında verilen oyunculuk ödüllerine aday oldu. Hakkında çok iyi eleştiriler çıkmaya başladı. Tiyatro oyunları yönetti. Tiyatroda yaptığı işlerin başarısından sonra, televizyonda ve sinemada da çalışmalar yapmaya başladı. Kamera önünde yaptığı işlerde de tiyatroda olduğu gibi önemli etkiler elde etti. Oynadığı dizilerdeki roller ile fenomenler oluşturdu. Bunlardan en akılda kalıcı olan, Leyla ile Mecnun adlı dizideki Erdal Bakkal karakteridir. Birçok uluslararası projede de rol alan Bozkurt, 2003 yılı itibarıyla oyunculuk hayatını İngiltere ve Türkiye arasında, eş zamanlı olarak yürütmektedir.

Çorum’dan+Geliyor+“+Efsane”+Pek+Yakında!+++@Efsanefilmi+@Aydemirsel+@Gokhantiryaki Cinemadop++@Mcengizbozkurt+@Cemilecanyurt+@Elifongantekce+@Tuanatezsay+@Ayhantas 71+@Sadicece+@Sinasiyurtsever+@Mrojhat+@ (5)

ŞİNASİ YURTSEVER KİMDİR?

Şinasi Yurtsever  16 Temmuz 1973, Erzincan doğumlu Türk oyuncu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü mezunudur.

1997 ile 2000 yılları arasında yayınlanan Küçük İbo dizisinde Selçuk karakteriyle tanındı. Ardından Yılan Hikâyesi, Kınalı Kar, Avrupa Yakası, Yabancı Damat, Bir Bulut Olsam ve Aşk ve Ceza gibi birçok televizyon dizisinde rol aldı. 2003 yapımı Yazı Tura filminde Basri karakteriyle ilk sinema tecrübesini yaşadı. Ardından Hayatımın Kadınısın, Hokkabaz ve Küçük Kıyamet adlı sinema filmlerinde rol aldı. 2011 yılında Çalgı Çengi filminde nakliyatçı rolünü canlandırdı. 2012 yılında başlayan İşler Güçler dizisinde yapımcı Hakkı karakteriyle ün kazandı. 2013 yapımı Düğün Dernek filminde Yılmaz karakterini canlandırdı. 2014 yılında başlayan Kardeş Payı dizisinde ise Hilmi karakterini canlandırdı ve Düğün Dernek 2 filminde de rol almıştır.

Çorum’dan+Geliyor+“+Efsane”+Pek+Yakında!+++@Efsanefilmi+@Aydemirsel+@Gokhantiryaki Cinemadop++@Mcengizbozkurt+@Cemilecanyurt+@Elifongantekce+@Tuanatezsay+@Ayhantas 71+@Sadicece+@Sinasiyurtsever+@Mrojhat+@ (4)

AYHAN TAŞ KİMDİR?

Ayhan Taş 25 Haziran 1971, Adana doğumlu türk oyuncu. İlk ve orta öğrenimini Adana'da tamamladı. Ayhan Taş, tiyatrodan önce 1993-1995 yılları arasında şiir topluluğu çalıştırıcılığı ve Edirne Dost FM'de radyo programcılığı ve sunuculuğu yaptı.

1997 yılında tiyatroya başladı ve Arayış Tiyatro Topluluğu bünyesinde Melih Cevdet Anday'ın İçerdekiler adlı oyununda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'ne girdi. Ertesi yıl Prof.Dr Sevinç Sokullu önderliğinde yaratıcı drama çalışmaları yaptı. 2001 yılında önce Doç.Dr Tülin Sağlam önderliğinde yaratıcı drama çalışmaları yaptı daha sonra önceden arkadaşı olan Yiğit Arı ve DTCF Tiyatro Bölümü'nde tanıştığı 4 arkadaşıyla beraber Mahşer-i Cümbüş tiyatro grubunu kurdu. Aynı yıl Ankara Batıkent Lisesi'nde tiyatro çalıştırıcılığı yaptı. Bu grup daha sonra İstanbul'a taşındı. Bu grupla beraber Türkiye'ye Tiyatro Sporunu getirdi. Gösteriler yaparak herkesin beğenisini kazandı. Hala grupla beraber İstanbul'da Hayalhane'de gösterilerine devam etmektedir. Ayrıca FOX'ta yayınlanan Anında Görüntü Show isimli televizyon programıyla Doğaçlama Tiyatroyu ekranlara taşımıştır. Star TV'de yayımlanan Kardeş Payı adlı dizide, oto tamircisi Sezai karakterini canlandırmıştır.

Çorum’dan+Geliyor+“+Efsane”+Pek+Yakında!+++@Efsanefilmi+@Aydemirsel+@Gokhantiryaki Cinemadop++@Mcengizbozkurt+@Cemilecanyurt+@Elifongantekce+@Tuanatezsay+@Ayhantas 71+@Sadicece+@Sinasiyurtsever+@Mrojhat+@ (6)

SADİ CELİL CENGİZ KİMDİR?

Sadi Celil Cengiz 1 Şubat 1983, Samsun doğumlu Çerkes asıllı Türk oyuncudur. 

Sadi Celil Cengiz 1983 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde dünyaya geldi. Ordu Fen Lisesi'nde iki sene okuduktan sonra son sınıfını okuduğu Çarşamba Lisesi'nden mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. 2007-2008 yıllarında personel asteğmen olarak askerliğini tamamladı. Bir süre gümrük memurluğu yapmıştır. Çarşambaspor'un eski teknik direktörü Cemil Cengiz'in oğludur. İşler Güçler dizisiyle ilk baş rolünü oynamıştır. Sadi Celil Cengiz 60′a yakın kısa filmde rol aldı. Ayrılık adlı kısa film, Apple IMC’nin düzenlediği, “Ican 06 yarışma ateşi” kısa film yarışmasında ikinci olmuş ve Altın Portakal Film Festivali’nde ise finale kalmıştır.

Editör: Ibrahim Ay