Melisa Döngel Kimdir?

Türk dizi sektörüne büyük bir hızla giriş yapması ve enerjisini güzelliğiyle harmanlayarak insanlarda Melisa Döngel kimdir? Sorusunun çokça sorulmasını sağlayan, magazin ve sanat dünyasında kendinden çokça söz ettiren genç oyuncu 1999 senesinin 18 Eylül gününde dünyaya gözlerini açtı. İnternette ailesi hakkında pek fazla bilgi bulunmayan oyuncunun yakın dönemde babası ile ilgili yaptığı itiraflar acı dolu geçmişini gözler önüne serdi. Annesi Ukrayna kökenli olan Döngel babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve annesine bu durumdan bahsettiğinde inanmadığını söylemişti. Bahsi geçen davada 15 yıl hapis cezasına çarptırılan babası hakkındaki ceza istinaf mahkemesinin onamasına rağmen yargıtaya taşındı. Bu üzücü geçmişine rağmen genç yaşında kazandığı büyük başarı ile özellikle yaşıtı olan kadınlara verdiği büyük cesaret ve güç yeteneğinin de katkısıyla Türk oyunculuk tarihinin yıldız gençleri arasında sayılmasını sağladı. 

Türkan Şoray Kimdir? Türkan Şoray Kimdir?

Sanat Eğitimi ve Oyunculuk Sektöründeki İlk Yılları

Oyunculuk konusundaki yeteneğini çok küçük yaşlarda gösteren Melisa Döngel 2014 tarihinde ve Trabzonlu usta sanatçı Osman Yağmurdereli’nin ismini taşıyan sanat akademisinde oyunculuk eğitimini tamamladı. Bünyesinde temel oyunculuk, ileri oyunculuk, kamera önü oyunculuk gibi birçok alanı barındıran sanat akademisi yalnızca Döngel’in değil sanat camiasındaki nice tanıdık yüzün de eğitim aldığı bir prestijli bir akademidir. İlk profesyonel işini de Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi’ndeki ilk senesinde 2015’te aldı. Show TV’de yayınlanan ve başrollerini Sarp Levendoğlu ile Pelin Akil’in paylaştığı yaz dizisi Ne Münasebet’te, 16 yaşında bir çocuk oyuncu olarak seyircinin karşısına çıktı. Aldığı eğitim ve dikkat çekici yeteneğiyle ilk işinden seyircilerin ve camianın takdirini kazandı Türk dizi tarihinin 638 bölümlük devamlılığıyla başladığı 2006 tarihinden beri gündemden düşmeyen Arka Sokaklar başta olmak üzere 2021 tarihine kadar birçok dizide yardımcı oyuncu olarak görev aldı. 16 bölümlük kısa bir yayın hayatına sahip olan Show TV dizisi Aşk Ağlatır’da gösterdiği performansla başrollerden daha çok dikkat çekti.

Melisa T Ald Cover

İlk Başrol Tecrübesi ve Günümüz

Yetenekli oyuncu Melisa Döngel aradan geçen iki senenin ardından 2021-2022 tarihleri arasında özellikle gençler arasındaki popülerliğiyle televizyon sektöründe, sosyal medyada etkisinin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteren Aşk Mantık İntikam dizisinde başrol oyuncusu olarak yer aldı. Güney Kore menşeili Cunning Single Lady isimli romantik komedi dizisinden Türkçe’ye uyarlanan dizinin orijinali 16 bölüm sürmüşken, yapılan Türkiye uyarlaması tam 42 bölüm sürdü. Başta Melisa Döngel olmak üzere sosyal medyada popüler isimler olan, Burcu Özberk, İlhan Şen ve Burak Yörük dörtlüsünün paylaştığı başroller izleyiciyi 42 bölümlük serüvende ekranların başına kilitledi. Ayrıca dizideki karakterlerin gelişimi, senaryo gibi unsurların kalitesi ile sempatik oyuncuların hayranları sosyal medyada da dizi hakkında paylaşımlar yaparak sevgilerini gösterdiler. Yayınlandığı bir sene boyunca her cuma akşamı, başta Twitter olmak üzere bütün sosyal medya hesaplarında dizi hakkında yapılan paylaşımlar da Melisa Döngel’in tanınmasında büyük fayda sağladı. Oynadığı Çağla karakteriyle izleyicilere büyük bir seyir keyfi yaşatan oyuncu başrolünde Dilan Çiçek Deniz’in bulunduğu 6 bölüm süren bir başka FOX TV dizisi, Kusursuz Kiracı’da Leyla karakterine hayat verdi. İkinci başrol tecrübesini ise TRT 1’de yayınlanan tarih dizisi Barbaros Hayrettin’de Mia de Luna karakteriyle bizlere sundu. 20 bölümlük yayın hayatının ardından final yapan dizi sonrası televizyon sektörüne kısa bir ara veren Melisa Döngel Türkiye dijital platform sektörüne hızlı bir giriş yapan Disney Plus platformunun Dünyayla Benim Aramda isimli romantik komedi dizisinde boy gösterdi. Demet Özdemir, Buğra Gülsoy gibi tecrübeli isimlerle birlikte yer aldığı bu dizinin ilk sezonunun başarısı ardından ikinci sezon duyurusu Disney Plus kullanıcıları ve Melisa Döngel hayranları tarafından sevinçle karşılandı. Genç oyuncu izleyici karşısına en son Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı, Alişan, İbrahim Tatlıses, İzzet Yıldızhan, Özcan Deniz gibi isimlerin geçmişinde önemli bir yere sahip Prestij Müzik firmasının hikayesinin anlatıldığı Prestij filminde de başrol oyuncusu olarak Ayşen karakterini canlandırdı.

Editör: Ibrahim Ay