Galatasaray'da Gaziantep maçı sonrasında teknik direktör Okan Buruk, "sağ ve sol beke acil oyuncu istiyorum" ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından Avrupa basını, Galatasaray'ın görüştüğü bek oyuncusunu duyurdu.

Tagli Galatasaray

Galatasaray'da gündem sağ ve sol beke yapılacak oyuncu takviyesi. Sarı kırmızılılarda mevcut oyuncular Angelino ve Sacha Boey'un takımdan ayrılmasının ardından herkes takıma katılacak yeni oyuncuları bekliyor.

Nicolas Tagliafico

Fransız basını, Galatasaray'ın gündemindeki futbolcunun ismini açıkladı. La Parisien'de çıkan habere göre sarı kırmızılılar, Lyon'un 31 yaşındaki sol beki Tagliafico için girişimlere başladı. 

Transfer

Nicolas Tagliafico, 2022 yılının yaz transfer döneminde 4 milyon 200 bin Euro bonservis bedeliyle Lyon'a imza atmıştı. Arjantin Milli Takımı'nın sol bek oyuncularından biri olan Tagliafico'nun Lyon'dan ayrılmak istediği belirtiliyor. 

Ajax'taki mutluluğu Lyon'da bulamayan deneyimli oyuncunun Galatasaray'ın ilgisine sıcak baktığı ve kulübünün bu transferde kendisine anlayış göstermesini istediği aktarıldı. 

Nicolas Tagliafico'nun Galatasaray'a transfer sürecinde Mauro Icardi'nin de etkili olabileceği belirtildi. Arjantinli yıldızın, Tagliafico'nun yeni adresi için belirleyici olacağı ön görülüyor.

Nicolas Tagliafico, Lyon'da bu sezon 17 resmi maça çıktı. Arjantinli sol bek bu maçlarda toplam 1487 dakika süre aldı. 31 yaşındaki futbolcu, 1 gol attı 1 de asist yaptı. 

Sol Bek

Tagliafico ülkesinin milli takım formasını da 55 kez giydi ve bu maçlarda 1 gol attı.

Editör: Burak Özer