Zayıflama İçin Ne Yapmalı

Vücudumuzun sağlıklı kiloda olması için dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Kilomuzu kontrol etmek ve fazla kilolarımızdan kurtulmak için yapılması gerekenleri inceleyelim.

 Spor

Makyaj Nasıl Kolay Temizlenir? Makyaj Nasıl Kolay Temizlenir?

 Spor ve egzersizleri hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Örneğin gideceğimiz konum yakın ise yürümeyi tercih etmek gibi. Sabahları erken kalkıp spora vakit ayırıp alışkanlık haline getirmekte diğer bir seçenek olabilir. Yeme içme alışkanlıklarımız fast food ya da sürekli paketli zararlı abur cuburlar ise kilo almak kaçınılmaz bir sonuçtur. Bu durum obeziteye yol açmaktadır. Her geçen gün obezite olan birey sayısı artmaktadır. Bireyleri evde ve işte hareketsiz yaşamdan kurtarmak maksadı ile etkinlikler düzenlenmektedir. Bisiklet sürme, yüzme, boğazda maraton koşusu, ücretsiz veya uygun fiyatlı spor merkezleri sağlıklı yaşama adım atmak için tercih edilebilir.

Zayiflamak Icin Ne Yapilabilir Zayiflamaya Ne Iyi Gelir Iste Zayiflamaya Iyi Gelen Yiyecek Icecek Dogal Ve Bitkisel Yontemler H1581852616 B52Bba

 Dengeli Ve Düzenli Beslenme

 Sabah öğlen ve akşam olmak üzere üç ana öğün yapılmalıdır. Ana öğünlerde yağlı, şekerli, yüksek kalorili besinlerden uzak durmalısınız. Tercihiniz mevsimine göre doktorlarında önerdiği besin değeri yüksek taze sebzelerden hafif yemeklerden oluşmalıdır. Günün saatine göre peynir, yoğurt, süt gibi gıdalar öğünlerimizde bulunmalıdır. Üç ara öğün yapılarak vücut aç bırakılmamalıdır. Ara öğünlerde elma, armut, muz, yoğurt, fındık, ceviz, sade bir Türk kahvesi tercih edebileceğiniz gıdalar arasındadır. Günlük iki veya üç bardak yeşil çay tüketimi de önerilir. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırır. Zayıflama beslenme ile doğrudan etkilenmektedir.

 Su Tüketimi

 Günlük yeteri kadar su içmek vücudu zinde tutar. Yaz aylarında ve spor yapıldığında tüketimi arttırılmalıdır. Zayıflamaya yardımcı olmakla birlikte birçok faydası bulunmaktadır. Cildinize güzellik katar. Sindirim sistemini düzenler. Kemiklerin ve eklem sağlığının korunmasında etkin rol oynar. Vücut ısısının dengelemesine ve ödem atılmasına yardımcıdır. Suda önemli mineraller bulunmaktadır. Emziren annelerin sütünü arttırmak için su tüketmeleri önemlidir. Mide sağlığınızı korur, reflü gibi hastalıklara şifadır. Çay, kahve, ayran vb. içecekler suyun yerini tutmazlar. Susuzluk yorgunluk, baş ağrısı, kabızlık başta olmak üzere çeşitli hastalıklara neden olur.

 Uyku Süresi

 Uykusuzluk dinlenmediğiniz için metabolizmanın dengesini bozar. Kendinizi aç hissedersiniz. Gece kaçamakları gereksiz kalori alımından dolayı fazla kiloya dönüşür. Yetişkin bir bireyin ortalama 7-8 saat uykuya ihtiyacı vardır.

Editör: Ibrahim Ay