Saç Nezlesi Nasıl Geçer

Yeterince iyi kurutulmayan saçlarda ortaya çıkan bir kadın hastalığı olarak ifade edilir. Duş, havuz ve deniz sonrası saçların bakımı bu sebeple çok önemlidir. Bu hastalığın oluşması sonrası saçlarda kaşıntı ve saç diplerinde ise ağrı oluşur.

 Saç Nezlesi Belirtileri

 Saç nezlesine yakalandığınızı anlamak için sağ diplerindeki ağrı, aşırı kaşıntı ve hatta saç köklerindeki dökülmeler, yara oluşumları, saç derisinde anlaşılır şekildeki değişimler gibi önemli belirtiler gösterir. Bu belirtileri saçlarınızda ve saç derinizde gözlemlendiğinde mutlaka doktora

 başvurmanız gerekmektedir.

Sac Nezlesi 2 315

 Saç Nezlesi Neden Olur?

 En önemli nedenleri arasında saçları yıkadıktan sonra yeteri kadar kurutulmaması yer alır. Tabi ki de bu bulgu tek başına yeterli değildir. Bununla beraber saçların uzunca süre toplu kalması saç köklerine zarar verdiğinden saç köklerinde sorunlar ve saç kırıkları meydana gelebiliyor. Bu da saçlarda kaşıntı belirtisini beraberinde getiriyor. Yeterince kurutmamak bir sebep olduğu gibi fazlaca süre fön makinesine maruz kalması da yüksek ısısı sebebiyle bu hastalık için bir neden kaynağıdır. Saça şekil veren ürünlerin kullanımı saç köklerinin tahriş olmasına sebep olur. Kişinin saç boyasına alerjisinin olup olmadığını bilmesi de saç nezlesi hastalığından korunmak için önemlidir.

 Saç Nezlesi Tedavisi

 Saç nezlesi hastalığına maruz kalmamanın en önemli yönü saçları iyi kurutmaktan geçiyor. Saç diplerini rahatsız edebilecek saç toplama yöntemlerinden kaçınılmalıdır. Bu hastalığa yakalanıldığı takdirde ise vitamin yönünden zengin gıdalar tüketilmesi tedavi sürecini hızlandırması açısından önem taşımaktadır. Hızla kilo kaybına yol açan diyetlerden bu süreçte uzak durulması gerekmektedir. Duş alınılan suyun ısısı ılık derecede olmasına dikkat edilir. Saçlar yıkandıktan sonra önce bir havlu yardımıyla nazik bir şekilde fazla sularından arındırılır daha sonra çok yüksek ısıdan kaçınılarak düşük bir ısı derecesiyle kurutulur. Saç yıkama sırasında deri yüzeyine yapılacak nazik masajlar da tedavi sürecinde iyi katkılar verebilir.

 Saç Nezlesine İyi Gelen Bitkisel Tedavi

Saç Nasıl Fiyonk Yapılır? Saç Nasıl Fiyonk Yapılır?

 1- Vitamin

 Düzenli beslenmek saçları da beslemek için önemlidir. E vitamini bu maddede öne çıkan önemli noktalardan biridir. B vitamini, çinko da iyi gelebilecek diğer vitaminlerdir.

 2- Bitki Çayı

 Stres bu süreçte en istenilmeyen durumlardan biridir. Bunu engellemek için başvurulan ilk yöntem melisa çayı gibi bitki çaylarıdır.

Editör: Ibrahim Ay