Saç Hastalıklarına Hangi Bölüm Bakar

Saçımızı etkileyen dışsal ya da içsel birçok neden olabileceği gibi, yaşadığımız problemin kaynağı doğrudan saçımızın kendisi de olabilir. Ama tam olarak nedeni saptayabilmek için cildiye ve dahiliye başta olmak üzere birkaç bölüme görünmek gerekebilir.

 Saç Problemim İçin Neden Cildiyeye Gitmeliyim?

 Saçlarımız kafa derimizden çıkar ve uzarlar. Bu durumda tabanı doğal olarak cildimiz olur. Cildimizdeki kuruluk vb. gibi herhangi bir problem saç kökümüzü etkileyebileceği için, devamında saçımızda da dökülme, seyrelme gibi bizi rahatsız ve mutsuz edebilecek durumlar ortaya çıkarabilir.

 Cildiye bölümüne başvurduğunuzda profesyonel hekiminiz gerekli tetkikleri yaptıktan sonra tedavinize başlayabilir. Şayet ki cildinizle ilgili bir problemden kaynaklanmıyorsa sizi diğer bölüm uzmanlarına yönlendirebilir.

650X344 Sac Dokulmesi Icin Hangi Bolume Gidilir Sac Dokulmesine Hangi Doktor Bakar 1594366158471

 Saçımla İlgili Problem Varsa Dahiliyeye mi Gitmeliyim?

Saç Nasıl Fırçalanır? Saç Nasıl Fırçalanır?

 Vücudunuzda olan herhangi bir problem sebebiyle saçlarınız dökülüyor, kuruyor, uzamıyor vs. olabilir. Bunun sebebi psikolojik olabileceği gibi fiziksel de olabilir. Dahiliye doktoruna göründüğünüzde sizden gerekli kan testleri isteyebilir ve bünyenizde eksiklik gösteren vitaminleri, mineralleri size takviye yoluyla verebilir. Böylece bu probleminizden kolayca kurtulmuş olursunuz.

 Eğer gerekli olan hekimlere göründüyseniz ve vücudunuz denge içerisindeyse, son olarak psikoloji bölümüne görünmeniz gerekebilir. Psikolojik olarak yara almış ya da stres altında olabilirsiniz. Özellikle kadın hastalarda bu daha çok karşımıza çıkar. Kadın yapısı gereği daha hassas, stresi yaşamaya daha açık duygusal bir varlıktır. Dönem dönem yaşanan olaylar karşısında çeşitli duygu/durum bozuklukları geliştirebilir ve bu, fiziksel olarak kendisinde saç kaybı, saç dökülmesi, saçlarda azalma, kuruma gibi problemler olarak karşısına çıkabilir.

 Bunun dışında kadınlar saçlarına çok fazla işlem (boya, ısı yoluyla şekil verme vs.) yaptırdıkları için de saç yapısı bozulmuş olabilir. Bir süre bu uygulamalardan uzak durup, sadece bakım yaparak saçta ortaya çıkan problemi ortadan kaldırabilirler.

 Saçlarım Dökülüyor Hasta mıyım?

 Saçlarda dökülme görüldüğünde, bu fiziksel bir hastalığın habercisi olmayabilir sadece stres kaynaklı bir durum olarak görülebilir. Daha fazla stres yapmadan, sorunu bulup kısa sürede çözüm sağlanabilir. Önemli olan tek şey sebebi çok net belirlemek ve harekete geçmektir.

 Eğer saçın yapısıyla ilgili ciddi bir sıkıntı varsa, mevcut bir dökülme ve saç kaybı görünüyorsa; yine çözüm şansı vardır. Günümüzde birçok merkezde saç ekimi doğal ve kolay yolla yapılabilmektedir. Size en uygun olan merkeze gidip konuyla ilgili uzmanlarla görüşebilirsiniz.

Editör: Ibrahim Ay