Saç Nasıl Fiyonk Yapılır? Saç Nasıl Fiyonk Yapılır?

Orucun faydaları nelerdir?

11 ayın sultanı ramazan, yıl boyunca beklenilen bir ay oluyor. 1 aylık orucun ardından yapılan bayram ise insanlara oldukça keyif veriyor. Peki orucun faydaları nelerdir biliyor musunuz? Orucun bilimsel olarak tezlere ve makalelere konu olmuş pek çok faydası bulunuyor. Bu yazımızda sizler için orucun faydaları konusuna değindik. İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan başlayalım!

İrade ve disiplininizi güçlendirmede yardımcı olur

Kişisel özelliklerimizden güçlü olması gereken bir tanesi ise disiplin oluyor. Ramazan ayında tutacağınız oruç, sizin iradenizi güçlendirmede yardımcı oluyor. Belli bir süre yemekten ve dinin yasakladığı şeylerden uzak kalmak sizi daha da disiplinli kılıyor. Bu sayede sadece 1 ay değil, yılın devam eden aylarında da iradenize herhangi bir konuda daha rahat hakim olabiliyorsunuz.

5Ea692E77152D805E846C597

İnsülin direncinizi dengelemede katkı sağlar

Günümüzde de sık sık karşılaştığımız bir problem olan insülin direnci oldukça zor bir rahatsızlık oluyor. Bu yüzden insülin direnci olan kişiler diyetine dikkat ediyor. Oruç da insülin direncini destekleyen şeyler arasında yerini alıyor. Oruç tutarken kanımızda daha çok glikoz alımı oluyor. Bu da insülin direncimize fayda sağlıyor. Ancak oruç tutarken, alanında uzman bir doktordan bilgi almayı unutmayın!

Mide ve bağırsak sağlığına fayda sağlar

Sağlık deyince aklımıza gelen bir başka konu da mide ve bağırsak sağlığı oluyor. Oruç tutarken çalışma ihtiyacı duymayan bu organlar, ramazan ayı boyunca dinlenmiş oluyor. Böylelikle de oruç tutmayı bıraktığınızda daha da güçlü ve destekleyici bağırsak ve mideniz oluyor.

Cilt sağlığınızı destekler

Kadınların da dikkat ettiği cilt sağlığı konusu oldukça ciddi oluyor. Bunun nedeni günümüzde her şeyin cilt sağlığımızı olumsuz etkilemesi oluyor. Bu yüzden cilt sağlığımıza kadın erkek demeden dikkat etmeliyiz. Orucun faydaları arasından bir diğeri ise cilt sağlığına yararı oluyor. Orucun faydaları içinden böbreklere, karaciğere ve mideye fayda sağlaması da bulunuyor. Bu da sizlerin daha canlı bir cilde sahip olmasına yarıyor. Ne kadar iyi ve sağlıklıysanız, cilt güzelliğiniz de aynı oranda etkileniyor.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmede yardımcı olur

Bildiğiniz üzere uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı, bağışıklık sistemine dikkat etmekten geçiyor. Orucun faydaları deyince, aklımıza gelen bir başka fayda ise bağışıklık sistemine yardım etmesi oluyor. Oruç sayesinde neredeyse hiç çalışmayan organlarımız bile çalışmaya başlıyor. Bu da bizim yararımıza oluyor ve bağışıklığımızı güçlendirmede destek olunuyor.

V7 N90 Vy Aq E2 E Bwr5 Jg Bx Sw

Yaşlanmanızı geciktirmede katkı sağlar

İnsanlar için gençlik çok önemli oluyor. Gençliğin sadece görünüş değil, sağlık açısından da pek çok önemi bulunuyor. Orucun faydaları arasından biri de yaşlılığı geciktirmesi oluyor. Orucun anti-aging, türkçesiyle de yaşlanma karşıtı özellikleri bulunuyor. Orucun ardından saç teliniz, tırnağınız ve cildiniz gibi pek çok vücut kısmınız yenileniyor. Böylelikle, kişiler daha uzun yıllar genç kalabiliyor.

Kalp sağlığını destekler ve kolesterolden korunmada yarar sağlar

Kalp sağlığımız uzun bir yaşamın farklı bir konu başlığı oluyor. Orucun faydaları saymakla bitmediği gibi kalbe sağladığı faydalar da bitmiyor. Oruçla damarlarınız iyi yönde etkileniyor ve kalbiniz destekleniyor. Ayrıca orucun depresifliğinizi alması da kalp sağlığınıza katkı sağlıyor. Oruç tutup kötü kolesterol içeren yiyecekler yememeniz ve kalp sağlığınızın yine iyi yönlü etkilenmesi de olumlu oluyor.

Zihninizi güçlendirmede katkı sağlar

Orucun faydaları içinden bir diğeri de zihni güçlendirmesi oluyor. Alzheimer gibi parkinson gibi hastalıklara yakalanma olasılığınız oruçla daha da düşüyor. Bunun nedeni oruç tutarken beyni boş tutmamak oluyor. Orucu uykuya tutturmayıp, bir disiplin kurduğunuzda zihniniz artık daha da kuvvetleniyor.

Editör: Ibrahim Ay