Mor Şampuan Nedir, Ne İşe Yarar?

Boyalı saçlar ne yazık ki ilk günkü parlaklığını ve rengini uzun süre koruyamaz. Yıkama sıklığına bağlı olmakla birlikte, saçlardaki tonda ve canlılıkta zamanla azalma gözlenir. Hatta bazı durumlarda saç rengi açılarak sıcaklığını kaybeder ve kızıl gibi farklı tonlara döner. Siz de açık tonlara boyattığınız saçlarınızda bu gibi can sıkıcı sorunlarla karşılaşıyorsanız mor şampuan kullanmaya başlamanın zamanı gelmiş olabilir!

Mor Şampuan Nedir?

Mor şampuan; açık renk boyalı saçlarda, tonun evde bakım yoluyla korunmasına yardımcı olan bir içeriğe sahiptir. Saç rengiyle kontrast oluşturarak açma işlemi sonucu turuncuya veya kızıla dönen, sıcak yansımalarını kaybeden saçların eşitlenmesini sağlar. İçindeki menekşe pigmentleri; saçın rengini nötrler, sıcaklığını kontrol eder, sarı ve turuncu tonları soğuk bir tonda eşitleyerek istenmeyen renk bozulmalarının önüne geçer. Özellikle açık sarı, platin ve gri gibi fazla ağartılmış saç rengi tercih edenler için kurtarıcı bir üründür ve istenen tonun uzun süre korunmasına destek olur.

Mor Şampuan Ne İşe Yarar?

Normal saç renginiz ister koyu ister açık olsun, açma işlemi sırasında her zaman ilk önce sıcak notalar ortaya çıkar. Bu nedenle en başarılı boyama işleminden sonra bile güneş ışığı, yıkama, klor gibi faktörlerin etkisiyle birlikte saç rengi zaman içinde bozulmaya uğrar ve hoş görünümünü yitirir. Saçların ilk günkü tonunu uzun süre korumaya yarayan mor şampuan; sarı, platin, gri ve gümüş gibi açık saç renklerindeki geçişleri ve yansımaları dengeler, saçın turuncu ve kızıl gibi istenmeyen pigmentlere dönmesini engeller.

Silver Sampuan Mor Sampuan

Ayrıca şu özellikleri ile öne çıkar:

●     Sarı boyalı saçlarda sarının daha küllü bir tonda eşitlenmesine ve bakımlı görünmesine yardımcı olur.

●     Turunculaşmaya başlayan, yıpranmış saçlarda yapay görünümü ortadan kaldırır.

●     Ombreli saçların daha dengeli görünmesini sağlar.

●     Gri saçlarda zamanla oluşan ve sarı renge dönen parlamaları hoş bir tona getirir.

●     Küllü ve beyaz saçlardaki istenmeyen renklenmeleri önler, trendlere uygun bakımlı saçlara uzun süre sahip olmaya yardımcıdır.

Mor Şampuan Kimler İçindir?

Temelinde açılmış saçlardaki istenmeyen renk geçişlerini önlemeye yönelik bir ürün olan mor şampuan, günümüzde farklı çeşitlere sahiptir. Özellikle gri, sarı ve beyaz gibi açık tonları tercih edenler için etkili bir bakım ürünüdür. Saçlarını daha küllü ve gri bir tonda eşitlemek isteyen herkes tarafından kullanılabilir.

İçindeki özel pigmentler sayesinde saçın kızıla ve turuncuya dönmesini önleyen mor şampuan;

Hangi Saç Rengi Hangi Tene Yakışır? Hangi Saç Rengi Hangi Tene Yakışır?

●     Sarı,

●     Gri,

●     Beyaz,

●     Balyaj ve

●     Ombre

gibi uygulamaların ardından günlük bakım rutinine eklenebilir.

Özetle, sarı tonları bastırmak ve açılmaları dengelemek isteyen herkes mor şampuan kullanabilir. Ancak çeşitli saç tiplerine göre üretilen mor şampuan seçiminde, mutlaka saçın yağ dengesi ve güç durumu göz önünde bulundurulmalıdır.

Mor Şampuan Nasıl Kullanılır?

Mor şampuan uygulamasının belirli talimatlara göre yapılması gerekir. Günlük bir şampuan olmayan mor şampuanın uzun süre kullanılması veya saçta gerekenden fazla bekletilmesi saçların kurumasına neden olabilir. Önerilen; haftada 2-3 kez şampuan olarak, 15 günde bir ise maske olarak kullanılmasıdır.

●     Şampuan olarak kullanımı günlük şampuanlara benzer. 4-5 dakika saça masaj yaparak yedirilen mor şampuan, durulanarak temizlenir.

●     Maske olarak kullanımda nemli saçlara uygulanır ve 15-20 dakika saçta bekletildikten sonra durulanır.

O3 Ch U7Xm P0 C J0 R Fo Hdr Fd Q

Ayrıca tercih edilen şampuanın özellikleri ve uygulamanın rutinleşmiş olup olmaması da kullanım şeklini etkiler. Kişisel tercihlere göre büyük ölçüde değişiklik gösteren mor şampuan kullanımında şunlara dikkat edilmesi gerekir:

●     İlk kullanımdan önce mor şampuan normal bir şampuanla karıştırılarak kullanılmalı ve ürünün ne kadar etkili olduğu kontrol edilmelidir.

●     Mor şampuan, saç uçlarından itibaren uygulanmaya başlanmalı ve bütün saça eşit yedirilmelidir.

●     Mor şampuanın kurutucu etkisinden korunmak için mutlaka nemlendirici kremle eşleştirilmesi gerekir.

●     İki kez yıkama gerektiren yağlı saçlarda önce klasik temizleme şampuanı kullanılmalı, ikinci yıkamada mor şampuana geçilmelidir.

●     Her yıkamada mor şampuan kullanmak saçları matlaştırır. Bu nedenle mor şampuan kullanılmayan günlerde nemlendirici etkili bir şampuan tercih edilmelidir.

●     Mor şampuan uygulamasından sonra kullanılan saç şekillendirme cihazları, düşük ısıda çalıştırılmalıdır.

Genel olarak kendi saç tipinize ve istediğiniz etkiye göre mor şampuan kullanım durumunu zaman içinde düzenleyebilirsiniz. Birkaç yıkama sonrası şampuanın etkilerini gözleyerek kendiniz için en ideal ürüne ve kullanım şekline karar verebilirsiniz. Böylece her seferinde kuaförde bakım işlemi yaptırmak zorunda kalmaz, saçlarınızı uzun süre istediğiniz tonda ve canlılıkta tutmuş olursunuz

Editör: Ibrahim Ay