Polat çiftine yeni iddaname! Polat çiftine yeni iddaname!

Kpss Önlisans Genel Kültür Nasıl Çalışılır

Kpss yani kamu personeli seçme sınavı ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bir sınavdır. Bu sınav iki yıl da bir gerçekleştirilir. Sınav içerik olarak iki ana gruptan oluşmaktadır; genel yetenek ve genel kültür olarak. Genel kültür kısmı 30 Türkçe ve 30 Matematik sorusundan oluşurken; genel kültür kısmı yirmi yedi Tarih, on sekiz Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 genel kültür sorusundan oluşmaktadır. Genel manada genel kültür testi daha zor olarak görülmektedir.

 Genel Kültür Kısmı Nasıl Çalışılır?

 İlk akla gelen yöntem iyi ve alanında uzman kurumlar ya da kurslardan faydalanmaktır. Lakin herkesin bu imkanı olmayabilir, sistemli ve düzenli çalışmayla genel kültür kısmı sorunsuz öğrenilebilmektedir. Farklı ders gruplarını tek tek ele alınmalıdır;

Kpssye Hangi Kaynaklardan Calismaliyiz

 Tarih

 Tarih soru sayısı en fazla konu olduğu için önem olarak ilk sırada gelmektedir. Tarih öğrenmenin kolay yolu dinlemektir. Günümüzde bilgisayar üzerinden tarih anlatan birçok öğretmen bulunmaktadır. Öncelikle konuyu bir okuyup sonra bu videolar dinlenmeli ve konu testleri çözülmelidir. Bitirilen konu başka bir konuya geçilince unutulacağı için geriye dönük tekrar yapılması gerekmektedir. Eksik olan konular geri dönüp tekrar çalışılmalı ve deneme çözümüne dikkat edilmelidir. Daha kısıtlı zamanda çalışanlar ise daha çok soru çıkan İnkılap ve Milli Mücadele Dönemi'ne önem verebilirler.

 Coğrafya

 Coğrafya 18 soru ile önemli bir yer tutmaktadır. Kpss de sadece ülkemizin coğrafyası sorulmaktadır. Bu yüzden ülkeler coğrafyası çalışmaya gerek kalmamaktadır. Coğrafya için de tarih gibi öncelikle konu okunup video dinlenmelidir. Aynı şekilde deneme ve konu testleri çözülmelidir. Ancak farklı olarak görsel hafıza tutması açısından görsellerle akılda tutmak kalıcı bir yöntem olacaktır.

 Vatandaşlık

 Vatandaşlık 9 soru ile karşımıza çıkmaktadır. Video dinlemek ve test, deneme çözmek yine etkilidir. Ama daha önemlisi ezbere dayalı bir ders olduğu için bol bol tekrar etmektir. Bunun için çalışılan not özetleri yatağın ya da oturulan sandalyenin görüş açısında olacak bir yere asılması sürekli okunacağı için faydalı olacaktır.

 Genel Kültür

 Genel kültür 6 sorudan oluşur. Çalışmanın tek yolu gündelik olayları takip etmektir. Geçmişe dair sorular ilgi alanınıza göre zor ya da kolay gelebilir.

Editör: Ibrahim Ay