Göz Kızarması Neden Olur?

Göz kızarması, gözlerin etrafındaki kan damarlarının genişlemesi veya enfeksiyon gibi birçok faktör nedeniyle meydana gelen bir durumdur. Siz değerli okurlarımız için oluşturmuş olduğumuz bu bilgilendirici makalede genel olarak göz kızarmasının nedenlerini, semptomlarını ele alacağız. Dilerseniz içeriğimize geçelim.

Goz Kanlanmasi Neden Oluri Fotograflar 1 Gelgez 700X420.Jpg

Göz Kızarmasının Nedenleri

Göz kızarmasının birçok nedeni vardır. Göz kızarmasının bazı nedenleri aşağıda maddeler halinde listelenmiştir. Eğer ki geçmeyen bir göz kızarmanız bulunuyorsa mutlaka doktora gitmenizi öneririz.

·         Yorgunluk

Gözlerin yorgunluğu, göz kaslarının gerilmesine neden olur. Yorgunluk, gözlerin etrafındaki kan damarlarının genişlemesine yol açarak göz kızarmasına neden olabilir. Bundan dolayı yorgun kişilerde göz kızarması genel olarak meydana gelmektedir.

·         Alerjiler

Alerjik reaksiyonlar, gözlerin etrafındaki kan damarlarının genişlemesine neden olarak göz kızarmasına yol açabilir. Oluşan bu reaksiyonlar genel olarak polen, ev tozu, hayvan tüyleri ve diğer alerjenlere karşı oluşabilir. Alerjiler genel olarak kişilerin gözlerinde kızarma meydana getirmektedir. Doktora giderek alerjinize uygun bir ilaç kullanabilir ve böylece alerjiye bağlı olan göz kızarmasına karşı önlem alabilir ve tedavi olabilirsiniz.

·         Enfeksiyonlar

Göz enfeksiyonları, göz kızarmasına neden olabilecek bir diğer faktördür. Konjonktivit (kızıl göz), göz enfeksiyonlarının en yaygın türlerinden biridir. Göz kızarması, gözün etrafındaki kırmızı damarlarda belirgin bir genişlemeyle birlikte ortaya çıkmaktadır. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız mutlaka bir doktora veya sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.

·         Göz Kuruluğu

Karma Cilt Tipi ve Özellikleri Nedir? Karma Cilt Tipi ve Özellikleri Nedir?

Göz kuruluğu, göz kızarmasına neden olabilecek başka bir faktördür. Göz kuruluğu, gözyaşı üretiminin yetersiz olması veya gözyaşının hızla buharlaşması sonucu oluşur. Böylece kişilerin gözlerinde kızarma meydana gelebilir.

·         Kontakt Lensler

Kontakt lensler de göz kızarmasına neden olabilir. Kişilerin kullanmış olduğu lenslerin göze sürtünmesi veya göze yeterince oksijen ve nemin ulaşmaması nedeniyle gözlerde kızarma meydana gelebilir. Böyle bir sorun ile karşı karşıya kaldığınızda doktorunuzdan öneri alabilirsiniz.

Medicine Health Care Eyesight Concept Unrecognizable Female Shows Her Inflated Red Eye With Blood Capillary 770X514

Göz Kızarmasının Semptomları Nelerdir?

Göz kızarmasının en belirgin semptomu, gözlerin etrafındaki kan damarlarının genişlemesi ve gözlerin kırmızı görünmesidir. Diğer semptomlar arasında ise aşağıda verilen unsurlar yer almaktadır.

  • Gözlerde yanma hissi
  • Kaşıntı veya tahriş
  • Göz sulanması
  • Işığa duyarlılık
  • Gözde ağrı

** Yukarıda verilen bilgilerin hiçbirisi öneri niteliğinde değildir. En doğru bilgi ve en güvenilir bilgi için doktorunuz ile iletişime geçmenizi öneririz. *

Editör: Ibrahim Ay