Erektil Disfonksiyon Hamileliği Engeller Mi?

Eşler arasındaki yakın ilişkideki herhangi bir sorun, özellikle bunlardan bazıları hamileliğin oluşumunu etkileyebileceğinden gerginlik kaynağı olabilir. Bu sorunlar arasında, yumurtlama günlerinde kocanın üzerindeki endişe ve baskı nedeniyle kötüleşebilen kocadaki sertleşme bozukluğu sorunu da vardır. Ancak sertleşme bozukluğu ile hamilelik arasında gerçekten bir bağlantı var mı? Sertleşme sorunu ile hamile kalmak imkansız mı? Sertleşme bozukluğu ve hamilelik arasındaki ilişki ve hamileliği gerçekten etkileyip etkilemediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Sinomarin Deniz Suyu Nedir, Faydası Nedir? Sinomarin Deniz Suyu Nedir, Faydası Nedir?

Erektil Disfonksiyon ve Hamilelik Arasındaki İlişki

Çoğu insan erektil disfonksiyonu infertilite, yani hamile kalamama ile karıştırır, ancak bunlar iki farklı şeydir. Çünkü erektil disfonksiyon sadece bir erkeğin penisinin tam olarak erekte olmaması anlamına gelir, bu da yakın ilişkinin tamamlanmasını doğal olarak neredeyse imkansız hale getirir. Ancak yine de hamilelik meydana gelebilir.

Doğal yolla hamilelik, koca vajinaya meni bıraktığında gerçekleşir, o zaman yumurtlama döneminde beklenen yumurtayla buluşan sağlıklı sperm şansı artar. Daha sonra sperm ve yumurta birleşerek fallop tüplerinden geçen embriyoyu oluşturur ve hamileliğin dokuz ayı boyunca bir fetüse dönüşmek üzere rahme yerleşir.

J5 Lf9 A S C

Sertleşme Bozukluğu Gebeliği Engeller Mi?

Erkeğin spermleri sağlıklı ve normal sayıda ise sertleşme sorunu gebeliğe engel değildir. Düşük sayıda spermi olan ve sertleşip cinsel ilişkiye girebilen erkekler eşlerinin hamileliğini engelleme sorunuyla karşı karşıya kalırken, sertleşme sorunu yaşayan ancak iyi sayıda spermi olan erkekler suni döllenme gibi yardımcı üreme teknolojilerini kullanarak eşlerinin hamile kalmasını sağlayabilirler.

Sertleşme sorunu yaşayan ve eşiyle birlikte gebe kalmayı planlayan bir erkek, sperm sayısını tespit etmek için gerekli testis muayenelerini yapabilir ve gebeliğin oluşmasına uygun normal ve sağlıklı bir sayıya sahipse, suni döllenme işlemi başarılı olabilir. Ancak sertleşme sorunu ile birlikte sperm sayısı düşükse, IVF yardımcı olmayacaktır.

Erektil disfonksiyon ve gebelik arasındaki ilişkiyi öğrendikten sonra, erektil disfonksiyon ilaçlarının gebelik üzerindeki etkisini öğrenin.

Erektil Disfonksiyon İlaçları Gebeliği Etkiler Mi?

Erektildisfonksiyon Ilac Tedavisi 402X201 724X394

Bugüne kadar çelişkili araştırma sonuçları nedeniyle sertleşme bozukluğu ilaçlarının gebelik üzerindeki etkisi konusunda görüşler farklılık göstermiştir. Bu ilaçların sperm kromozomunu kırdığı için spermlere ve yumurtayı dölleme yeteneklerine zarar verebileceğini belirten eski raporlar ve araştırmalar varken, aksi yönde bir görüş de vardır. Bunun çok nadir durumlarda gerçekleştiği ve tam tersine, bu ilaçların bir erkeğin ereksiyona girmesine ve sürdürmesine yardımcı olarak doğurganlığı olumlu yönde etkilemesi muhtemeldir. Boşalmayı engellemedikleri için, yakınlık uygulaması korumasızsa hamilelik şansı vardır ve şimdiye kadar bu kanıtların hiçbiri doğrulanmamıştır ve konu hala daha fazla araştırma gerektirmektedir.

Sertleşme bozukluğu ile hamilelik arasındaki ilişkiyi ve ilaçların hamileliği etkileyip etkilemediğini öğrenmiş oldunuz. Kocanız bu sorundan şikayetçiyseniz, ona bu konuda bildiklerinizi açıklayın, böylece tedaviye başlayabilir ve doğru yollarla başa çıkabilir.

Birçok çift gecikmiş gebelik sorunu yaşamaktadır, ancak endişelenmeyin, çocuk doğurma genellikle bir uzmanla takip edilerek ve bazı tavsiyelere uyularak tedavi edilebilecek nedenlerden dolayı gecikir. Hamilelik planlaması hakkında daha fazla bilgi edinin.

Editör: Ibrahim Ay