Diş İmplantı Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş implantı insanların kaybettikleri dişlerine etkili bir çözüm yolu ararken günümüzde karşılarına çokça çıkan bir tedavi şekli. Bu yöntemde vidaya benzeyen ve genelde titanyumdan yapılan bir implant çene kemiğine yerleştiriliyor. Titanyumdan yapılmasının sebebi titanyumun insan vücuduyla uyumlu olması ve insanı zehirleme riskinin düşük olması. Sonrasında implantın üstüne yapay bir diş kökü takılıyor. Diş kökünün üstüne de ağızla uyumlu diş yerleştiriliyor.

Bu yazıda implant tedavisiyle ilgili insanların akıllarına takılan sorular cevaplanacak.

Dis Implant Tedavisi

Hangi Durumda Diş İmplantı Yapılır,  Tamamen Dişsiz Olanlar için Uygun mu?

Tedavinin kimlere yapılabileceği şöyle sıralanabilir:

·         Diş eksikliği yaşayanlara

·         Dişlerinin tamamını kaybedenlere:

·         Diş eksikliği sonucu çene kemiği kaybı olanlara

Hangi Durumda Diş İmplantı Yapılmaz,  Diyabet Hastaları Yaptırabilir mi?

Şu kişilerde yapılması problemler yaratabilir:

·         Çene kemiği iyileşemeyenlerde: İmplantın yerleştirildiği çene kemiğinin iyileşme süreci olumsuz sonuçlanırsa implant çeneye tutunamıyor. Bu durumda tedavinin başarısız olmasına sebep oluyor.

·         Ağzında enfeksiyon olanlara: Özellikle diş etinde hastalık yaşayanlarda tedavinin başarısız olma riski olabiliyor.

·         Kronik hastalıklarda: Kalp ve diyabet problemi olanlar için sıkıntı olabiliyor.

·         İlaç kullanımında: Çene kemiği dokusunu etkileyebilecek ilaçlar tedavinin başarılı olma oranını düşürebiliyor.

Hangi Diş İmplantı Daha İyi, Titanyumdan Yapılan mı?

Hangisinin başarılı olacağı kişinin ağız sağlığı, doktorun tecrübesi  ve implantın türü ve kalitesi gibi durumlara bağlı olarak değişiyor.

En sık kullanılan implant türü titanyumdan yapılan olmakla birlikte zirkonyum gibi malzemelerle de yapılabiliyor. Süreç içinde doktorun tavsiyesi neyse ona uyulmalı.

 

Diş İmplantı Hangi Bölüm Yapar, Her Diş Hekimi Yapabilir mi?

Tedaviyi diş hekimleri yapıyor. Diş hekimlerinin bu konudaki tecrübeleri farklılık gösterebiliyor. Bunun için tedavi olmadan önce gidilecek doktor iyi araştırılmalı.

 

Kaç Adet Diş İmplantı Yapılır, Herkes için Aynı mı?

Karma Cilt Tipi ve Özellikleri Nedir? Karma Cilt Tipi ve Özellikleri Nedir?

Kaç adet yapılacağı hastanın diş eksikliği durumuna göre ortaya çıkıyor. Tek bir dişi eksik olanla dişlerinin tamamını kaybetmiş olana yapılacak implant sayısı aynı olmuyor.

Implant

1 Tane Diş İmplantı Ne Kadar, Doktordan Doktora Değişir mi?

Fiyatı implantın hangi malzemeden yapıldığına, malzemenin kalitesine,  yapacak doktora, hastanın ağız sağlığına göre değişebiliyor. Bunun için tedaviden önce fiyat hakkında doktordan bilgi almakta fayda var.

Diş İmplantı Kaç Ay Sürer, Tedavi Süreci Uzun mu?

Kaç ay süreceği tedavi olan kişiye ve  tedaviyi yapan doktora göre değişebiliyor. İmplantın çeneye yerleştirilmesi çok kısa bir işlem. Ardından implantın çeneye tutunması için belli bir süre beklemek gerekiyor. Tedavinin en uzun sürecek aşaması da bu aşama. İmplantın çene kemiğine tutunmasıyla birlikte diş kökü ve dişin takılması uzun sürmüyor.

Editör: Ibrahim Ay