Bebeğinizi Biberon İle Beslemenin İncelikleri

Anne sütü bebek için en iyi besin kaynağıdır. Anne sütü bebeğe gerekli antikorları sağlar ve bebeği hastalıklara karşı dirençli hale getirir. Ayrıca anne sütündeki proteinlerin sindirimi daha kolay olduğundan dolayı bebeklerde kabızlık veya kolik geliştirme olasılığı daha düşüktür. Emzirmek bebeğinizi beslemenin en iyi yoludur ve çoğu anne emzirmenin önemli yararlarının farkındadır. Bebeği anne göğsünden beslemek anne ile anne arasındaki ilk bağı oluşturduğu emzirmenin en büyük yararlarındandır.

Biberonla Besleme Ipuclari

Birçok anne bebeklerini beslemek için en başından emzirmeyi tercih eder. Ancak ne yazık ki emzirmenin mümkün olmadığı durumlar ile karşı karşıya kalına bilinir. Anne sütünün yeterli olmadığı, annenin ilaç kullanmak zorunda kaldığı veya annenin çalıştığı durumlarda anne göğsünden beslenmek mümkün olamayabilir. Ayrıca bazı anneler emzirmeyi tercih etmeye bilir. Bu gibi durumlarda biberon ile beslenmek vazgeçilmez olacaktır. Biberon ile beslemek emzirmek kadar kolay değildir ve bilmeniz gereken birçok detay bulunur.

Bebeğinizi biberon ile besleyecekseniz birkaç adet biberon almanızda fayda vardır. Tek bir biberon yeterli değildir. İlk aylarda cam biberonlar tercih ediniz, cam biberonların yıkaması daha kolaydır ve plastik biberona göre daha sağlıklıdır, ancak bebeğiniz büyüdükçe biberonu kendi tutmaya çalışacaktır ve bu durumda cam biberon düşüp kırılma tehlikesi barındırır. Önce küçük biberonlar daha sonra daha fazla süt veya mama alan büyük biberonlara geçin. İlerleyen aylarda ise bebeğinize kulplu biberon tedarik edin ki bebeğiniz tutmayı öğrensin. Bebeğinizi formül süt ile besleyecekseniz biberon seçiminde ölçü rakamları belirgin ve koyu renkler ile yazılan biberonlar seçin; unutmayın siz gece yarısı loş ışıkta da mama hazırlayacaksınız ve bu rakamları görmeniz gerekir!

Bir biberon yıkama fırçası tedarik etmeniz çok iyi olacaktır. Bu yıkama fırçası, hem biberonun içini hem de küçük aparatı ile biberon emziğini yıkayabilmesi gerekir. Yıkanan biberonları kurutmak için biberon kurutma askısı işinize yarayabilir. Bu askı basit bir tabak askısı şeklindedir. Biberonlarını hafif sabunlu suyla yıkadıktan sonra iyice durulamanız ve askıda kurutmanız gerekir.

Biberon Ve Emzik Kullaniminin Zararlari 35C2

Biberon emzik başlığını belirli zaman aralıklarında değişip yenisini takmanız gerekir. Biberon emzik başlıkları numaralar ile ayrılmıştır; 1, 2, 3 numaraları vardır ancak siz numaralara bakmadan bebeğinizin ağız büyüklüğüne göre hareket edin bebeğinizin ağızı küçük ise numara değişmenize gerek yoktur. Bir büyük numarayı deneyebilirsiniz, bebeğinizin ağızına büyük geliyorsa değişikliğe gerek yoktur.

Biberonun emziğini ara sıra deneyin; akıttığı süt miktarına bakın, çok az veya çok fazla akıtıyorsa onu değişin. Çok fazla akıtan emzik süt veya mamanın bebeğin boğazına kaçmasına ve çok az akıtan emzik bebeğin yorulmasına sebep olacaktır.

Kontur Makyajı Nasıl Yapılır? Kontur Makyajı Nasıl Yapılır?

Son olarak, ilk aylarda bebeğinizi biberon ile beslerken bebeğin başının hafif yukarıda olmasına ve bebeğinizin burun deliklerinin açık olmasına dikkat etmeniz gerekir. İlerleyen aylarda ise biberonların damlatmaz olması işinize yarayacaktır. Damlatmaz biberonlar ile bebeğiniz emdikçe süt veya mama alacaktır; unutmayın küçük yaramaz bebeğiniz sütü yere dökmeye bayılabilir!

Editör: Ibrahim Ay