3D (3 Boyutlu) Makyaj Nedir?, 3D Makyaj Nasıl Yapılır?

3 boyutlu makyaj çeşitli ürünlerin kullanımı yardımıyla yüzde ön plana çıkarılacak olan yelerin aydınlatılması ve geri planda kalmasını yani geri planda tutulmasını istediğimiz yerlerin de gölgelendirilmesi ile yapılan makyaja 3d makyaj denir. 3D makyaj çoğunlukla sinema makyajlarında kullanılmaktadır. 3D makyajlar profesyonel olarak makyaj yapan makyaj artistleri tarafından yapılmaktadır. Bunun yanı sıra günümüzde günlük makyajlarında 3D makyajı kullanan birçok kişi vardır.

Yağlı saça ne iyi gelir? Yağlı saça ne iyi gelir?

3Dduvarkagitlari 7921936C

3D Makyaj Nasıl Yapılır?

3D makyajı temeli yüzü inceltmek yani yüzü olduğundan ince göstermek, yüzün şeklini değiştirmek için kullanılır. Bunları yaparken uygulanan aydınlatma teknikleri ve kontur bu makyajın temelidir diyebiliriz. Konturun ne anlama geldiği konusunda sizlere şu şekilde bilgiler verebiliriz. Kontur yüz bölgesinde saklanmak istenen bölgenin gölgelendirme işlemidir. Kontur için kullanılabilecek ürünler şu şekildedir; kişinin cilt tonundan bir iki ton koyu fondöten veya pudra, koyu tonlarda kapatıcı ya da bronzer ürünler, kahve veya toprak toplarında göz farı bu işlemi yapmak için oldukça uygun malzemelerdir. Bu işlemlerin yapımı ile birlikte kişilerin elmacık kemikleri belirgin hale getirilir, geniş olan alın bölgesi daraltılır veya büyük olan burun inceltilebilir.

3D makyajın başak bir önemli adımı daha vardır. Bu adım gölgelendirme yaptığımız yerin üstünü aydınlatma işlemidir. Böylece aydınlanma işlemi uygulanan yer boyut kazanabilir. Örnek verirsek bu olaya elmacık kemiğinin altı gölgelendirme işlemi yapıldıktan sonra bölge uygulanan yerin üzerine aydınlatılma işlemi yapılırsa sıkıştırılmış ve boyutlanmış bir görüntü elde edilmiş olur. Aydınlatma işlemi için gerekli malzemeler şu şekildedir; kişinin cilt tonundan bir iki ton açık concealer ve fondöten, ışığı yansıtabilen transparan pudra, beyaz renk göz kalemi gibi ürünler kullanılması gayet uygun olacaktır.

Yüz bölgesinde ön plana çıkarılması gereken yerler şu şekilde listelenebilir. Alın ortası, kaş altları, dudak üstü, elmacık kemikleri, burun üstü ve göz altları vb. yüzde ön plana çıkarılması gereken yerlerdendir. Gölgelendirilme işlemi yaparak arka plana atılması gerek yerler ise şu şekildedir; elmacık kemiklerinin alt bölgesi, burun kenarları, kaş üstleri ve alın kenarları olarak listelenebilir.

 

Editör: Ibrahim Ay